Simon Kvamm forklarer ‘X Factor’-afgørelse

Simon Kvamm traf en overraskende beslutning, da han i går stemte Clara Nedergaard ud af 'X Factor'.

Det sendte chokbølger i studiet og hjemme i stuerne, da Simon Kvamm sendte Clara Nedergaard ud af 'X Factor' til fordel for Nambahlou Touré, der stod i farezonen for tredje gang.

Ifølge Thomas Blachman var det en taktisk overvejelse og en håndværksmæssig fejl. Overfor HER&NU forklarer Simon sine overvejelser om valget.

- Jeg prøvede at tænke mindst muligt og lade min mavefornemmelse råde, og det er jo det, man grundlæggende har som det eneste værktøj i værktøjskassen, fortæller Simon til HER&NU efter afgørelsen og tilføjer:

- Det, der er afgørende for mig, er, hvad jeg bliver ramt af musikalsk og ikke så meget, hvor mange gange nogen har været i farezonen, og hvad der ellers er sket rent spil-taktisk. Jeg prøver at lade musikken råde, men jeg kan da sagtens forstå, at Thomas bliver frustreret over, hans deltager ryger hjem.

LÆS OGSÅ: Neel Rønholts musicaldebut: Mors største fans

I sidste uge stemte Thomas Blachman Simons deltager Kristoffer hjem til fordel for Nambahlou. Her fortalte Thomas, han ikke kunne sende Kwamies sidste deltager ud. Men det faktum, at det var Kwamies sidste deltager, overvejede Simon ikke.

- Det skal ikke være det, der afgør det. Det må være, hvad der musikalsk vægter. Nu var loddet så mit, og den slags er jo ikke objektivt, men for mig og min subjektive musikalske mavefornemmelse og smag, så var det den vej, det kom til at vende, fortæller Simon.

LÆS OGSÅ: Prins Christian på klassetur i Jordan: Stor oplevelse