Kong Frederik om sønnen: Forbilledligt

Det var en tydeligt stolt konge, der passerede målstregen ved Royal Run.

Da kronprins Christian i går satte Royal Run i gang i Brønderslev, var det første gang, han var ude og repræsentere familien på egen hånd, og den opgave satte hans far nogle ord på senere på dagen, da kongen havde passeret målstregen i København.

LÆS OGSÅ: WHAT! 'Først til verdens ende'-vindere tog turen to gange

Her gjorde han det meget klart, at han er ovenud tilfreds med sin søns præstation.

- Jeg synes, han løftede den fint. Forbilledligt og forventligt fra min side, lød kong Frederiks dom.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: 'Først til verdens ende'-vindere måtte gemme sig efter sejren

Kongen var ikke ene om at rose kronprins Christians indsats, da han løb one mile distancen, også tv-kommentatorerne på TV 2 roste Christian, og de var især imponerede over, hvordan han gav sig god tid til at at snakke og få taget billeder med de fremmødte.

De påpegede, at han er født med nogle gode sociale evner, som kom tydeligt frem, da han i en alder af blot 18 år repræsenterede sin familie for første gang.

Også Frederiks anden søn, Vincent, fik nogle rosende ord med fra farens side efter 10 kilometers distancen. Her måtte kongen nemlig se sig slået af sin yngste søn, som kom ind i en tid på omkring 47 minutter.

- Det er skønt at blive slået af sin yngre generation, lød det fra kongen.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Familien samlet ved målstregen

Det var da heller ikke noget, der kom bag på ham. Både Frederik og Christian havde spået tidligere på dagen, at Vincent ville være familiens hurtigste løber, da han spiller rigtig meget fodbold til daglig. Vincent var også den hurtigste i familien sidste år, hvor han for første gang kastede sig ud på de 10 kilometer gennem København.