Frederik afløste mor: Kronprinsens ur

Kronprins Frederik måtte tage over for sin mor, som i øjeblikket er sygemeldt efter hendes rygoperation i februar.

På rad og række stod omtrent 250 livgardere med høje bjørneskindshuer og geværer.

Dronningens Ur blev
uddelt første gang i
1970 af Frederik IX.
Dengang hed det naturligvis Kongens Ur.
Bag uddelingen står en
fond, der blev oprettet i
1969 i anledning af kongens 70-års fødselsdag.
Dronningens Ur blev uddelt første gang i 1970 af Frederik IX. Dengang hed det naturligvis Kongens Ur. Bag uddelingen står en fond, der blev oprettet i 1969 i anledning af kongens 70-års fødselsdag.

– I må vippe det sidste på fødderne nu, kommanderede inspektionshavende, hvorefter 250 mænd begyndte at vippe frem og tilbage fra tå til hæl.

LÆS OGSÅ: Sådan blev Patrick den nye meddommer i 'Sommerdrømme'

Kort derefter kom kronprins Frederik. Han skulle uddele Dronningens Ur på pladsen foran Livgardens Kaserne ved Rosenborg Slot.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Her er de hemmelige regler i ‘Først til verdens ende’

– Det er meget stort at få
overrakt uret af kronprins
Frederik. Det er jo ikke hver
dag, at man får lov til at give
ham et håndtryk, fortalte
Mads efter paraden.
– Det er meget stort at få overrakt uret af kronprins Frederik. Det er jo ikke hver dag, at man får lov til at give ham et håndtryk, fortalte Mads efter paraden.

– Jeg står her i dag på vegne af hendes majestæt dronningen og siger tak. Stor tak for jeres indsats men også for en veludført tjeneste, sagde kronprinsen, der var stedfortræder for dronning Margrethe, som i øjeblikket er sygemeldt efter hendes rygoperation i februar.

LÆS OGSÅ: Bubber scorer job som nattevagt

– Hvad enten fremtiden for den enkelte ligger indenfor eller udenfor hegnet, så ønsker jeg jer alle rigtig god vind og alt mulig held og lykke fremover. Tak for jeres tro tjeneste, sagde kronprins Frederik til indkaldelseshold august 2022.

Garder Mads Karrebæk Mortensen fra Næstved er uddannet klejnsmed, og han håber at
gøre karriere som professional
soldat efter værnepligten.
Garder Mads Karrebæk Mortensen fra Næstved er uddannet klejnsmed, og han håber at gøre karriere som professional soldat efter værnepligten.

Traditionen tro overrakte kronprinsen under paraden Dronningens Ur, som denne gang gik til garder Mads Karrebæk Mortensen. Ifølge Den Kongelige Livgarde har Mads under sin værnepligt vist sig som en god kammerat, og han blev udmærket for sit gode humør, hjælpsomhed og fokus på opgaven.

LÆS OGSÅ: Samuel og Clara bekræfter: Mere end venner