Dronning Margrethe tager hul på påskeferien i Aarhus

Den 83-årige majestæt er lørdag flyttet ind på Marselisborg Slot.

Som det første tegn på foråret er dronning Margrethe lørdag flyttet ind på Marselisborg i Aarhus.

Det er markeret ved at rigsforstanderflaget nu vejer over slottet.

Kongehusets Kommunikationsafdeling oplyser til HER&NU, at dronning Margrethe er rigsforstander, fordi kongefamilien er taget på et privat ophold i udlandet i forbindelse med påsken.

LÆS OGSÅ: Kongeparret råbt an af republikaner i Operaen

Den 83-årige majestæt rejste ifølge HER&NU's oplysninger allerede tidligere på ugen fra København og har blandt andet været i jagthuset i Trend inden turen gik til Smilets By.

Derfor deltog hun heller ikke i åbningen af særudstillingen "Frederik 10. - Konge af i morgen" i torsdags sammen med kongeparret.

Dronning Margrethe har tradition for at holde påskeferie på Marselisborg Slot, ligesom hun også holder en lang sommerferie på slottet, som hun i 1967 fik i bryllupsgave af sin far, Frederik 9.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dronning Margrethe ved indvielsen af Prins Henriks Skole på Frederiksberg onsdag den 7. februar 2024.
Dronning Margrethe ved indvielsen af Prins Henriks Skole på Frederiksberg onsdag den 7. februar 2024.

Ifølge skødet skal slottet dog tilhøre den "til enhver tid regerende konge i Danmark", så spørgsmålet er, hvornår det skal overdrages til kong Frederik, 55.

Da slottet er privatejet, skal der dog i den forbindelse betales et stort millionbeløb i arveafgift, men regeringen arbejder på at ændre loven, så kongen fritages for netop bo- og arveafgift.

Når dronning Margrethe efter påske vender tilbage til Sjælland, tager hun ifølge HER&NU's oplysninger ophold på Fredensborg Slot.

LÆS OGSÅ: Kongefamilien på hemmelig påskeferie i udlandet