(Foto: Michael Stub)
(Foto: Michael Stub)

Dronning Margrethe har købt en hybridbil: Klimavenlig luksus

Dronning Margrethe har fået et nyt klimavenligt køretøj.

I nytårstalen fortalte dronning Margrethe, at hun bakker op om den grønne dagsorden, og da hun bagefter kørte til fest hos veninden Dorte Foss, viste hun, at det ikke bare er snak.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor  dronningen og kronprinsen ankommer til statsbanquetten på Schloss Bellevue...

Den 81-årige majestæt tog turen fra Amalienborg til Skodsborg i Nordsjælland i sin nye Bentley Bentayga Hybrid.

Kongehuset bekræfter bilkøbet over for HER&NU, og udover at være miljøvenlig er Bentayga’en også lettere for hende at komme ind og ud af end den lavere Mulsanne-model, hun har haft de sidste 10 år.

LÆS OGSÅ: Kongelig familieforøgelse

– Videnskab og teknik kan hjælpe os til at nå målene for klimaneutralitet og bæredygtighed. Vi står over for store udfordringer og forpligtelser, ikke mindst af hensyn til de kommende generationer. Det er vi alle nødt til at forholde os til – i tide!, lød det i nytårstalen, der var den 50. i rækken og ligesom sidste år var præget af pandemien.

– Der er nogle, som vi skylder en særlig tak, nogle, som vi måske ikke lægger så meget mærke til i det daglige: Det er de forskere, som bruger dage og år på at grave sig dybt ned i et stof, som de fleste af os ikke har så meget indblik i. Det er i høj grad dem, som har bidraget til at bremse smitten, og som i løbet af uhørt kort tid har udviklet vacciner mod corona, sagde dronningen, hvis anerkendelse af forskerne af eksperter blev set som en forsigtig opsang til vaccineskeptikerne.

Hun kom i talen også ind på sit 50-års regeringsjubilæum.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mary i sit livs form

– Jeg har svært ved at fatte, hvor de mange år er blevet af. Jeg synes, at de er gået så hurtigt. Meget har ændret sig i den tid; men ikke kærligheden til mine nærmeste og ikke kærligheden til mit land. Måtte vi alle få et godt nyt år, sagde dronningen og afsluttede traditionen tro med et dybfølt ”Gud bevare Danmark”.