CHOK: Prins Christian stopper på Herlufsholm

Efter længere tids overvejelser har kronprinsparret valgt, at deres børn ikke skal gå på Herlufsholm.

Der har været mange meninger omkring Herlufsholm, efter det kom frem i TV 2’s dokumentar ‘Herlufsholms hemmeligheder‘, at der i mange år har hersket en kultur med vold og undertrykkelse blandt eleverne.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolai så på ringe med kæresten: Forlovelse på vej?

Det faktum, at Danmarks kommende konge går på skolen, og hans søster efter planen skulle starte på skolen efter sommerferien, har været debatteret i de fleste medier den seneste tid. Selv har kronprinsparret udtrykt bekymring, men samtidig understreget behovet for at finde ud af børnenes fremtid i samråd med børnene og som en familie. Det har de nu gjort, det afslører de på Instagram.

- Som vi tidligere har meldt ud, er vi dybt rystede over de beretninger, der er kommet frem om Herlufsholm den seneste tid. Vi har også gjort det klart, at vi som forældre til et barn på skolen forventer, at skolen gør det, der skal til, for at rette op på de uacceptable forhold.  Oplysningerne i den netop offentliggjorte foreløbige afgørelse fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet retter en særdeles hård kritik fra en statslig myndighed mod Herlufsholm og stiller krav til skolen på flere niveauer, ikke mindst ledelsesniveauet, skriver Kronprinsparret og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Caroline Wozniacki afslører graviditet

- Spørgsmålet om vores søn Christians og vores datter Isabellas skolevalg har fyldt meget for os, og den ulykkelige sag har bragt mange og stærke holdninger i spil i offentligheden. Det er helt forståeligt, når det handler om børn og unges trivsel. Samtidig har det været vigtigt for os at stå ved vores grundtanke om, at store beslutninger skal træffes på et oplyst grundlag. Det grundlag har vi nu.

Christian stopper - Isabella starter ikke på Herlufsholm

De forklarer, at det har været en svær proces for dem som familie, men alligevel har de truffet en hård beslutning set i lyset af, at de tidligere har fortalt, at Christian er glad for sin skole, og Isabella har glædet sig til at starte.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethes oldefar blev afpresset

-  På baggrund af det samlede billede og vores særlige position som Kronprinspar har vi valgt, at Prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Vi vil i løbet af sommeren sammen med vores børn tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg. Med tanke på de mange elever, der fortsætter på Herlufsholm, er det vores håb, at skolen nu får mere ro til at sikre de nødvendige ændringer og lykkes med at skabe en kultur, hvor alle kan trives og føle sig trygge, lyder det i opdateringen.

I kommentarsporet får Kronprinsparret mange rosende ord med fra de mange danskere, der følger kongehuset på Instagram. Der er ingen tvivl om, at beslutningen falder i god jord hos befolkningen.

Se hele opslaget herunder:

SE VIDEOEN: Frederik giver Christian og Vincent et lift med ladcyklen