Anklaget for manipulation: Nu undskylder prinsesse Kate

Nu reagerer det royale par, efter der har været stor mystik og kritik af et billede, der blev delt i går.

Det har været begrænset, hvad man har set til prinsesse Kate de seneste måneder, efter hun i midten af januar gennemgik en maveoperation og efterfølgende var indlagt i to uger.

LÆS OGSÅ: Efter stort tab: Tusinder tænder lys for Merle

Siden er hun kun blevet spottet en enkelt gang, men i går delte det engelske kongehus det første billede af prinsesse Kate siden operationen. På billedet, der angiveligt er taget af prins William, ses den 42-årige storsmilende mor i selskab med børnene prins Louis, prins George og prinsesse Charlotte.

Billedet blev offentliggjort i går i anledning af, at man i Storbritannien fejrede mors dag, men hurtigt advarede flere store nyheds- og fotobureauer ifølge blandt andre NBC mod at bruge billedet og opfordrede til, at det blev fjernet. De mente nemlig alle, at billedet var manipuleret og redigeret.

Det lyder blandt andet, at der er kropsdele, der ser forkerte ud, og slørede kanter, der ikke ser ægte ud, blandt andet prinsesse Charlottes venstre hånd.

Kritikken har nu fået det royale par til noget så opsigtsvækkende at udsende en besked både i en story på Instagram og på det sociale medie X.

LÆS OGSÅ: Dronning Anne-Maries store sorg: Trøstet af Camilla

Teksten er underskrevet med et "C", der henviser til prinsesse Kate, hvis fulde fornavn er Catherine, og der bliver både indrømmet og undskyldt for, at billedet er redigeret.

– Som mange andre amatørfotografer eksperimenterer jeg nogle gange med redigering. Jeg vil gerne undskylde for den forvirring, som mit familiebillede, vi delte i går, har skabt, står der i teksten.

LÆS OGSÅ: Emma Stone fik ødelagt sin kjole: Det var din skyld!

Prinsessen er ifølge planen sygemeldt indtil tidligst efter påske, hvorefter hun igen ifølge planen vil kunne varetage de royale pligter.

LÆS OGSÅ: Så du Anders Breinholt som vagt i Parken? Her er forklaringen

Du kan selv se billedet herunder: