Photo by Emma McIntyre/Getty Images for FWRD )
Photo by Emma McIntyre/Getty Images for FWRD )

VILD AFSLØRING: Det var fake

I lang tid var Josephine Skriver overbevist om, at alle vidste, at modelbilleder for undertøjsbrandet Victoria's Secret blev retoucheret.

Den danske model Josephine Skriver har arbejdet for alverdens modebrands, men for mange er det hendes tid som 'engel' for det verdenskendte undertøjsbrand Victoria's Secret, der står skarpest i erindringen.

Artiklen fortsætter under videoen.

Nu afslører modellen dog, at flere af lingeri-billederne, som folk faldt i stime over, var 'fuldstændig fake' og retoucheret i voldsom grad.

- Jeg kunne stå ved siden af et billboard på gaden i 30 minutter, og ikke en eneste person ville se, at de to personer var den samme. Jeg tænkte selv, at jeg ikke er mig selv på billederne. Nogle gange kunne min mor også spørge 'er det dig? Jeg vidste ikke, at du kunne se sådan ud', lyder det i podcasten 'Real Pod' , hvor Skriver sætter ord på tiden som Victoria's Secret-model sammen med kollegaen Jasmine Tookes.

Da Josephine Skriver startede hos undertøjsgiganten tænkte hun ikke over konsekvenserne af retoucheringen i forhold til uopnåelige kropsidealer. Hun troede nemlig, at folk vidste besked.

- Jeg var helt sikker på, at de vidste, at det er fake, at vi så sådan ud, lyder det.

LÆS OGSÅ: Pernille Blume scorer nyt job

I dag er der dog kommet fokus på og åbenhed omkring billedredigering. Flere infulencer, modeller mm. deler gerne før/efter billeder, og i 2016 gjorde undertøjsgiganten selv opgør med deres ideal i en ny kampagne, hvor modellen Jasmine Tookes viste sine strækmærker frem. På billederne bar hun hundedyrt diamantundertøj, og ved hoftens glutealmuskel kunne man tydeligt se synlige strækmærker. Noget, som ellers normalt retourcheres væk i billedredigeringen.

LÆS OGSÅ: Så meget tjener Jonas Vingegaard

Josephine Skriver arbejder i dag fortsat som model. Sidste år blev hun gift med Alexander DeLeon, og i maj kunne hun afsløre, at de venter deres første barn.

Se Josephine Skriver og Jasmine Tookes i 'Real Pod' herunder.