Nadja, René, Sakarias og Sebastian
Nadja, René, Sakarias og Sebastian

Ung mor i chok: Sønnen alvorligt syg

Familien har endnu en gang fået vendt deres liv på hovedet.

At en ulykke sjældent kommer alene, er efterhånden blevet mantraet for Nadja Kaagh og hendes familie, som danskerne stiftede bekendtskab med i 'De unge mødre'.

LÆS OGSÅ: Mia flyttede for kærligheden: Nu vil hun hjem

Artiklen fortsætter efter videoen med Mette og Julie fra 'Bachelorette'.

Nadja har selv kæmpet med leukæmi i næsten 20 år, i 2007 fødte hun sønnen Elias, som havde nogle misdannelser og var for lille til at klare sig, Nadjas yngste søn Sakarias lider af sukkersyge, og kort før jul sidste år oplevede familien den ultimative sorg, da den ældste søn, Sebastian, pludselig døde.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Så meget ligner datteren Cecilie Haugaard

Siden har de alle kæmpet for at leve videre i sorgen. Men nu rammer uheldet endnu en gang den lille familie.

- I onsdags fik vi vendt vores liv på hovedet endnu en gang. Verdens sejeste Sakarias, nyslået hundeejer, i gang med at gøre sig klar til sin første eksamen, blev diagnosticeret med endnu en alvorlig og sjælden sygdom. Hans binyrer er ikke længere i stand til at producere livsnødvendig binyrebarkhormon og stresshormoner, som man er dybt afhængig af, at kroppen producerer og regulerer dagligt og ved både fysisk og psykisk stress, skriver Nadja på Instagram og fortsætter:

- Bag det vi i måneder har tolket som fysisk reaktion på sorg, gemte sig desværre også Addisons Sygdom, som han skal leve med og medicineres for morgen, middag og aften, ja døgnet rundt, resten af sit liv.

Nadja: Det her fortjener ingen

Ifølge Nadja Kaaghs opslag er Addisons Sygdom utrolig farligt ved stress, hvad end det er fysisk eller psykisk, og det betyder, at Sakarias fremover vil være nødt til at bære et kort, der viser, at han har Addisons, og skal have omgående lægehjælp med binyrebarkhormon i drop, hvis han f.eks kommer ud for en ulykke eller får høj feber. Det stopper dog ikke der.

- Også mental stress som for eksempel at gå til eksamen, gå til tandlæge, blive ekstra begejstret, kræver ekstra doser af hormon omgående. Han er det sejeste menneske, jeg kender! Og Gud hvor ville jeg ønske, at han ikke var nødt til at være så sej, for det her fortjener ingen og mindst af alt ham! Og mindst af alt i denne tid, hvor han har nok at finde på plads i, skriver hun og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Lise Rønne vender tilbage som TV 2-vært

- Men hey - han fik 12 i sin eksamen, dagen efter diagnosen og påbegyndt behandling. Trods den kæmpe krise han skulle og skal forholde sig til! Godt, det er ferie nu, så vi har tid til at finde på plads i hans nye livsvilkår. Der findes ingen som han!