Trodsede lægens råd: 'Robinson'-Frederik i vild udfordring

'Robinson'-kendissen er målrettet ud over det sædvanlige.

I den forgangne weekend var Frederik Ingolf Lundberg, der sidste år erhvervede sig en 12.-plads i 'Robinson Ekspeditionen', på sit livs hidtil længste løbetur.

101 kilometer blev det til på den jyske hede i Silkeborg, da han deltog i 'Outdoor Ultra Trail'-løbet.

LÆS OGSÅ: Rekord: Bedste 'Robinson'-premiere nogensinde

Ved årets begyndelse satte Frederik sig nemlig 23 mål for 2023 - og at gennemføre et sådant løb var et af dem. Sågar et af de mål, der har betydet mest for ham at sætte kryds med, forklarer han til HER&NU/Realityportalen.

Størstedelen af året har han dog været ramt af achillessenebetændelse, hvorfor den ambitiøse 'Robinson'-deltager da heller ikke har kunnet træne ordentligt op til den lange løbetur. Faktisk var hans længste tur forud for løbet "kun" på 30 kilometer.

- Jeg var ved lægen for 14 dage siden og fik scannet min achillessenebetændelse igen, og lægen anbefalede mig kraftigt ikke at løbe løbet, hvis jeg også ville have mulighed for at bestige Kilimanjaro om tre og en halv uge, som er et andet af mine mål, fortæller Frederik og fortsætter:

- Det satte nogle lidt er ærgerlige tanker i gang i mit hoved, og jeg har kæmpet rimelig meget med mig selv, om jeg skulle stille op eller ej. Jeg havde det sådan, at jeg ville føle mig som et skvat, hvis ikke jeg stillede op, og som en tåbe, hvis jeg stillede op med den skaderisiko, der nu engang ville være.

Troede ikke på det

Allerede på de første mange kilometer mærker Frederik, hvordan smerterne i hælen tiltager, da terrænet er ujævnt.

LÆS OGSÅ: Landmand Sannes svære beslutning: Valget stod mellem to

- Efter de 20 kilometer begynder jeg langsomt at komme ind i en god rytme, men jeg tvivler meget på, jeg kan komme igennem, fortæller han og fortsætter:

- Alt i alt var det et virkelig fedt løb, og jeg er virkelig stolt af min egen præstation - jeg troede sgu ikke rigtigt på det.

Løbet, der tog Frederik 14 timer og fire sekunder at gennemføre, har da også sat sine spor i dagene efter.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-deltager afslører: Fortryder sit valg

- Jeg er lidt gangbesværet, men jeg tror bestemt, mine ben bliver klar til Kilimanjaro - så lægen havde nok ikke ret i denne omgang, lyder det fra Frederik, der forklarer:

- Jeg er rigtig glad for min læge, men efter jeg havde min rygsøjlegigt er jeg begyndt at bruge læger lidt mere som rådgivere, hvor jeg selv tager beslutningerne for mit eget helbred i stedet for at lade dem være styrmænd.

Se mere fra Frederiks løbetur herunder: