Thomas elsker at nørde: Bageglad biker

Motorcykler er ikke det eneste, Thomas går op i. Han har også en kæmpe kærlighed for kogekunsten.

Med sit ”svenskerhår” og sin vintage BMW motorcykel ligner Thomas Berg, 40, måske ikke en klassisk 'Bagedyst'-deltager. Der var da også en del ting, han skulle lære, før han var klar til at kaste sig ud i det søde eventyr.

LÆS OGSÅ: Helle Thorning indtog 'Suspekt'-scenen: Her var hendes krav

Thomas kører en BMW k100
fra 1984, som oprindeligt
var en politimotorcykel fra
80’erne, og som nu er blevet
bygget om til en ”caferacer”,
som han kalder det.
Thomas kører en BMW k100 fra 1984, som oprindeligt var en politimotorcykel fra 80’erne, og som nu er blevet bygget om til en ”caferacer”, som han kalder det.

– Jeg har altid interesseret mig for at bage, men det var mere basale ting som surdejsboller og brunsviger. Det er lidt tilfældigt, at jeg kom med i 'Bagedysten', for jeg har aldrig bagt de helt skøre ting, som moussekager, glaze og tempereret chokolade. Det hele var fuldstændig nyt for mig, så det var faktisk noget, jeg lærte, i forbindelse med at jeg var med i programmet.

LÆS OGSÅ: For første gang: Sætter ord på aldersforskellen

Sjove interesser

Thomas er lidt nørdet med en del ting. Udover sin motorcykel har han også haft interesse i en perlerække af spøjse aktiviteter såsom biavl og jazz.

For Thomas handler det i virkeligheden om at komme helt ned i sagens kerne og forstå, hvordan verden hænger sammen.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Jeanette i smertehelvede: Kroppen svigter

– Jeg har det nok generelt sådan, at jeg ofte finder noget, som jeg synes er spændende. Så dykker jeg ned i det og nørder det rigtig meget i et stykke tid, og så finder jeg noget andet, jeg synes er spændende og nørder det. Jeg har lavet super meget i køkkenet, hvor jeg har brygget min egen øl, lavet æblecider, fermenteret ting og vandkefir og kombucha, fortæller Thomas og uddyber:

Thomas er
også fan af
vinterbadning,
og han hopper
gerne i vandet omkring
Amager, hvor
han får sig et
kuldegys.
Thomas er også fan af vinterbadning, og han hopper gerne i vandet omkring Amager, hvor han får sig et kuldegys.

– Jeg er uddannet ingeniør, og det handler måske om, at jeg godt kan lide at finde ud af, hvordan ting fungerer, og at få hænderne i det selv. Så hvis der er noget, jeg bliver bidt af, eller som jeg synes lyder spændende, så vil jeg vide, hvordan det egentlig hænger sammen.

Lysten til at lære er også noget, han håber at give videre til sine døtre, Holly og Jolene.

LÆS OGSÅ: Tofts dårlige odds: Fik lægehjælp kort inden dysten

– Jeg kunne godt tænke mig at give det videre, at man skal opdage verden, og at det er muligt at gå ned i ting og finde ud af, hvordan de fungerer. Det vil jeg gerne opmuntre dem til, at være nysgerrig på omgivelserne omkring dem generelt, fortæller Thomas.

Om Thomas får styr på sin glaze, finder vi ud af, når 'Den store bagedyst' løber over skærmen hver lørdag på DR.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Marys store offer for ægteskabet