Stéphanie Surrugue trækker stikket: Nu glæder det familien

Stéphanie Surrugue lever nu mere stabilt med sine venner og familie.

De godt seks år som korrespondent i USA og Frankrig og siden to år som international korrespondent med base i Danmark har ikke været uden personlige omkostninger for Stéphanie Surrugue.

LÆS OGSÅ: 'Løvens Hule' søger nye deltagere

Selvom hun forrige sommer vendte hjem, især for at blive af med den evindeligt dårlige samvittighed over ikke at se familie og venner nok, så trak de gode historier i det store udland fortsat. Men nu indhenter den 46-årige tv-vært noget af det forsømte.

Stéphanie,
der mistede
sin far som
20-årig, er
kommet
hjem for
blandt
andet at få
mere tid til
sin mor,
Lilian, 76.
Stéphanie, der mistede sin far som 20-årig, er kommet hjem for blandt andet at få mere tid til sin mor, Lilian, 76.
Selv om Lars Ulrich er millardær og superstjerne, så glemmer han ikke, hvor han kommer fra. – Han kan navnene på
alle sine gamle folkeskolekammerater. Han viste mig sit
gamle klassebillede og fortalte mig, hvem de hver især er.
Selv om Lars Ulrich er millardær og superstjerne, så glemmer han ikke, hvor han kommer fra. – Han kan navnene på alle sine gamle folkeskolekammerater. Han viste mig sit gamle klassebillede og fortalte mig, hvem de hver især er.

– I april og maj skal jeg ikke arbejde. Jeg flyttede hjem til Danmark for at se min familie og venner og leve mere stabilt. Og så startede jeg med at dække det tyske valg og rejse jorden rundt i et år for at lave 'Danskere i verden'. Så jeg har lidt underskud på kontoen i forhold til at få hygget. Så nu gælder det et spaophold med min søster og frokoster med min mor. Jeg skal have et par måneder, hvor jeg ikke skal noget særligt. Jeg skal nyde foråret i Danmark og måske en lille ferie sydpå med min kæreste, fortæller Stéphanie, der danner par med DRkollegaen Lasse Engelbrecht.

LÆS OGSÅ: Så vild bliver ny sæson 'Jaget vildt'

Stærke rødder

I 'Danskere i verden', der kan ses netop nu, fortæller hun om danskere, som både nu og før i tiden har været med til at præge det verdenssamfund, vi lever i.

Mødet med dem har bekræftet hende i en følelse, hun selv mærker efter at have boet mange år i udlandet.

LÆS OGSÅ: På akutmodtagelse med sønnen

Udover Nordamerika besøger hun Oceanien, Latinamerika, Europa, Afrika og
Asien i de nye programmer
Udover Nordamerika besøger hun Oceanien, Latinamerika, Europa, Afrika og Asien i de nye programmer

– Det har været spændende at finde de fælles træk hos de udvandrede danskere. Jo længere tid, de har været væk fra Danmark og jo ældre, de er blevet, jo mere bevidste er de om, hvor deres rødder er. Det danske betyder simpelthen mere med tiden. Jeg kan også genkende det fra mig selv. Med årene er jeg blevet klar over, at jeg er dansk, og Danmark er mit hjem, siger Stéphanie, der nok har en fransk far, men er født og opvokset på den københavnske vestegn.

LÆS OGSÅ: Mattias Hundebøll søger bofælle

– Mange af dem, jeg har mødt, lever ubesværet mellem to kulturer. Den, de rejste ud til, og den, de forlod. Så det er ikke let at give et entydigt svar for dem, hvad de føler sig mest som. Vi lever i en tid, hvor man må acceptere, at det at være dansk kan lyde på mange måder, foregå på mange måder og se ud på mange måder.

LÆS OGSÅ: 'Først til verdens ende' er tilbage: Her er alle deltagerne