Sofie Gråbøls rørende hilsen til himlen: Tak, Mami

Sofie Gråbøl har aldrig sagt tak til sin mor, men det laver hun om på nu.

De helt store følelser var i spil hos dansk films darling, Sofie Gråbøl, da hun skulle takke for sin Bodil for Bedste Kvindelige Hovedrolle i Niels Arden Oplevs film 'Rose'.

LÆS OGSÅ: Irina fik tvangstanker: Derfor undgik jeg at købe graviditetstests

– Nu skal jeg se, om jeg kan gøre det her, uden at det bliver for svulstigt, nåede Sofie Gråbøl, 54, lige at sige, inden hun med tårer i øjnene blev overvældet af følelserne i salen på Folketeatret.

LÆS OGSÅ: Ditte Julies vilde år: Fem nye uddannelser

– Jeg vil sige tak til min mor, som er den egentlige grund til, at jeg fik det her fantastisk arbejde, som har givet og stadig giver mig mange storslåede opgaver, hvor arbejdet med ´'Rose' er en af de allerstørste. Så tak, Mami, tak, sagde Sofie med gråd i stemmen og vendte øjnene mod himlen.

Artiklen fortsætter under billedet...

– Jeg har afstandsbeundret dig i årevis, så det var fantastisk endelig at spille sammen med dig, sagde Sofie
Gråbøl til Lene Maria Christensen, 50, som fik prisen
for Bedste Kvindelige Birolle for sin rolle i ”Rose”, hvor
de spiller søstre.
– Jeg har afstandsbeundret dig i årevis, så det var fantastisk endelig at spille sammen med dig, sagde Sofie Gråbøl til Lene Maria Christensen, 50, som fik prisen for Bedste Kvindelige Birolle for sin rolle i ”Rose”, hvor de spiller søstre.

Sofie Gråbøls mor, Mette Koustrup, var arkitekt og blev terminalt syg, mens Sofie havde allermest travlt med at optage film og tv-serier.

LÆS OGSÅ: Efter operation: Dronning Margrethe udsætter arbejdet

Sofie har tidligere fortalt, at hun nåede to ugers ferie midt i alle optagelserne, som hun tilbragte med moren på hospice, så hun fik sagt ordentligt farvel, inden moren døde i sommeren 2021.

– Jeg har aldrig fået sagt tak til min mor. Hun blev meget syg af kræft, mens vi optog 'Rose', og hun fik aldrig set den. Premieren blev rykket en masse gange på grund af corona, og vi endte med at have premiere på hendes fødselsdag. Så i aften havde jeg lyst til at sende hende en tanke, sagde Sofie Gråbøl om sin 3. Bodilpris i karrieren med 10 nomineringer.

LÆS OGSÅ: Malte Ebert om svær tid: Kæresten blev gravid

Bodilprisen 2023 var den 76. gang, at den danske filmbranche var samlet for at hylde årets største filmpræstationer med filmkritikernes pris.

Årets film blev det sønderjyske familiedrama 'Resten af livet'.