Shu-bi-dua genopstår i en rocket 2.0-version: Stærk tobak

I dag får du muligheden for at synge med på gamle Shu-bi-dua-klassikere i Tivoli.

Nu ska’ I høre, hvad vi godt ka’ li’. Stærk tobak.

LÆS OGSÅ: Efter seks forsøg: Endelig gravid

Shu-bi-dua som
de så ud i 1998
ved 25-års
jubilæet i Tivoli
med fra venstre
Kim Haugaard, Jens Tage Nielsen, Michael Bundesen, Jørgen Thorup og Michael Hardinger
Shu-bi-dua som de så ud i 1998 ved 25-års jubilæet i Tivoli med fra venstre Kim Haugaard, Jens Tage Nielsen, Michael Bundesen, Jørgen Thorup og Michael Hardinger

Der bliver rig mulighed for igen at synge med på en del af danske sangskat, når Michael Hardinger, Jørgen Thorup og Kim Daugaard slår tonerne an i Tivoli lørdag den 26. august. For første gang siden 2011 optræder de igen som Shu-bidua i anledningen af bandets 50-års jubilæum.

LÆS OGSÅ: Valgte Signe fra i 'Landmand søger kærlighed': Nu ses de igen

Den karismatiske forsanger Michael Bundesen blev i 2011 ramt af to blodpropper, som lammede han i den ene side og bandt ham til en kørestol. Dermed var det slut med Shubi-dua, som han havde startet i 1973 med blandt andre Michael Hardinger.

– Jeg får
lov at spille
Shu-bidua med
tænderne
og guitaren bag
nakken,
fortæller
B-Joe, 57,
som i 16 år
har spillet
sammen
med Michael Hardinger i i
Hardinger
Band.
– Jeg får lov at spille Shu-bidua med tænderne og guitaren bag nakken, fortæller B-Joe, 57, som i 16 år har spillet sammen med Michael Hardinger i i Hardinger Band.

Michael Bundesen døde i en alder af 71 år i 2020, men nu genopstår Shu-bi-dua i en 2.0-version på Tivolis opfordring, og de har fået Bundesens børns velsignelse.

LÆS OGSÅ: Lotte: Amalie skylder ikke nogen noget, men...

– Jeg spurgte Nikolaj og Nanna Bundesen. Jeg er deres reserve-onkel, for jeg har kendt dem, siden de var små, hvad de sagde til idéen, og de sagde med det samme: ”Shubi-dua 2.0, det er en skidegod idé”. De var meget glade, afslører Michael Hardinger, 74.

Sammen med de andre musikere præsenterer han Shu-bi-dua 2.0 i en noget mere rocket version, med Jørgen Thorup som forsanger og musikken, som de selv godt kan lide den.

LÆS OGSÅ: Umut om bryllupsplaner: Mindre kan ikke gøre det

Kim Daugaard, 72, kom med i Shu-bi-dua i 1977.
Kims søn Kasper blev født i 1983, og han har været
med på scenen i en kurv. Nu står Kasper bag keyboardet med farmand ved siden af på bassen.
Kim Daugaard, 72, kom med i Shu-bi-dua i 1977. Kims søn Kasper blev født i 1983, og han har været med på scenen i en kurv. Nu står Kasper bag keyboardet med farmand ved siden af på bassen.

– Det meste af musikken har Kim og jeg jo skrevet, og vi har altid haft et ønske om at spille det mere rock-agtigt, så nu har vi fået en rock-trommeslager i Flemming Olsen, en rockguitarist i B-Joe og Jørgen Thorup, der synger og giver den fuld gas. Jeg forlod jo Shu-bi-dua dengang, fordi jeg ikke kunne trække dem hen i det rockede. Bare lige 2% mere ACDC. Nu spiller vi 'Vuffeli Vov' med en snert af 'Highway to Hell', fortæller Michael ”Dingeren” Hardinger grinende.

LÆS OGSÅ: Christiane åbner op om tabet af sit barn

Til jubilæet har Dingeren skrevet en ny sang 'Guld og grønne skove', som starter med "Det var Bunden, Hans Otto, Mylle og jeg, og DR gav os navnet”, så der bliver masser af nostalgi og hilsner til 1970’erne.

– Der har været 15 mennesker med
i Shu-bi-dua
gennem tiden,
så det er sangene, der gør,
at folk stadig
gider høre
os. Unge som
gamle kan teksterne og synger med, fortæller Michael
Hardinger, 74.
– Der har været 15 mennesker med i Shu-bi-dua gennem tiden, så det er sangene, der gør, at folk stadig gider høre os. Unge som gamle kan teksterne og synger med, fortæller Michael Hardinger, 74.

Selvom der bliver skruet lidt ned for det folkelige og op for rocken, så er Michael Bundesen langt fra glemt, når Shu-bi-dua 2.0 går på scenen.

LÆS OGSÅ: Ghita Nørby præget af tasketyveri: Det er slemt

– I slutningen af koncerten toner Michael Bundesen frem på en skærm og synger ”Den røde tråd”. Det er meget smukt og hjertegribende. Selvom vi har set det et par gange, så står vi faktisk alle sammen og får en klump i halsen, afslører guitaristen B-Joe alias Brian Joe Johansen, 54.