Røg på skadestuen: Pilou spiste dronning Ingrids skod

Skuespillerens mor afslører en dramatisk historie om sin søn og dronning Ingrid.

I sin erindringsbog "Skal åbnes ved min død" fortælle Pilou Asbæks mor, Patricia, 78, ærligt og kærligt om sit dramatiske liv.

Sammen med sin mand, Jacob, hørte Patricia Asbæk i årtier til i prins Henriks inderkreds, men inden de begyndte at omgåes regentparret, var dronning Ingrid en flittig gæst i deres galleri.

LÆS OGSÅ: Medie: DR-kendis omkommet i bådulykken i Portugal

Ved juletid i 1982 var Ingrid på besøg og ville gerne hilse på parrets søn, Pilou, der på det tidspunkt var godt otte måneder.

Patricia Asbæk med
sine sønner Thomas, 51,
Martin, 48, og Pilou, 41.
Patricia Asbæk med sine sønner Thomas, 51, Martin, 48, og Pilou, 41.

- På en eller anden måde kom Pilou for tæt på et askebæger og puttede et cigaretskod i munden. Jeg

prøvede at få det gravet ud, samtidig med at jeg skulle bevare værdigheden over for dronningen, mens Pilou blev mere og mere ildrød i hovedet, fortæller Patrcia i bogen.

LÆS OGSÅ: Efter hemmelig tur til Madrid: Nu afviser hun forhold til kronprins Frederik

Kun halvdelen af skoddet kom ud - resten havde Pilou slugt.

Samtidig kom Jesper Bruun Rasmussen ind ad døren, og den daværende indehaver af Bruun Rasmussen Kunstauktioner blev af dronning Ingrid bedt om at få mor og barn på skadestuen i en fart.

Dronning Ingrid og dronning Margrethe
Dronning Ingrid og dronning Margrethe

- "Hr. Rasmussen, De må køre fru Asbæk afsted til hospitalet, afsted, afsted," sagde hun og fik organiseret, at Jesper kørte mig ind til hospitalet med min lille søn. Da vi ankom, stod personalet og ventede på os, og vi kom til med det samme, Pilou blev undersøgt, og vi var der et par timer. Dagen efter ringede Dronning Ingrids hofdame for at høre, hvordan baby en havde det. Dronningen havde en særlig omsorg, som var helt fantastisk, fortæller Patricia Asbæk i bogen, der netop er udkommet.