Forliset fandt sted ud for Praia Formosa ved Santa Cruz Torres Vedras i Portugal.
Forliset fandt sted ud for Praia Formosa ved Santa Cruz Torres Vedras i Portugal.

Medie: DR-kendis omkommet i bådulykken i Portugal

En af de omkomne i bådulykken i Portugal har medvirket i et populært program på DR

I fredags mistede fire danskere under tragiske omstændigheder livet ved et forlis ud for den portugisiske kyst nord for Lisabon.

LÆS OGSÅ: Rasmus Brohave indlagt i Japan

Blandt de fire omkomne er en mand i 50'erne, der ifølge Ekstra Bladet tidligere har deltaget i et populært DR-program, hvor han var en markant figur.

Ifølge avisens oplysninger ejer manden selv en båd som den, der kæntrede i Portugal, og han var i Portugal for netop at dygtiggøre sig i at sejle bådtypen.

LÆS OGSÅ: Stor sorg: Nu begraves Matthew Perry

Mandens familie har afvist at medvirke til Ekstra Bladets artikel, og derfor bringer avisen heller ikke identiteten på den tidligere DR-deltager.

Portugiske medier beskrev i weekenden, hvordan de fire danskere fredag morgen var stævnet ud fra den lille by Peniche i båden, de havde lejet.

Forinden havde de lokale myndigheder havde udstedt en "rød alarm" og advaret om bølger op til otte meters højde på grund af stormen Ciaran.

LÆS OGSÅ: 'Landmand'-Gustav taler ud om voldeligt forhold

Båden kæntrede senere på dagen godt en kilometer ud for kysten og blev fundet på en strand ved byen Santa Cruz lidt nord for Lissabon.

Tre af de omkomne blev fundet i vandet, mens den fjerde blev bjærget fra båden.

HER&NU har siden i lørdags været bekendt med mandens identitet, men vælger ligeledes at afstå fra at offentliggøre det af hensyn til de efterladte.