'Robinson'-Majbrit hårdt ramt: Lægerne mistænkte kræft

Majbrit Berthelsen har været syg i ugevis.

Majbrit Berthelsen, der sidste år tonede frem på skærmen i 'Robinson Ekspeditionen', har det bestemt ikke nemt for tiden.

Efter hun i 2022 blev skilt fra den tidligere racerkører Jason Watt, mistede sin far og blev ramt af stress og måtte sygemeldes, krydsede hun ellers fingre for et bedre 2023 - men sådan skulle det tilsyneladende ikke gå.

LÆS OGSÅ: Jan Hellesøe afslører: DR-succes vender tilbage

For tre uger siden begyndte Majbrit nemlig at få det skidt. Hun blev kvalm og maven gjorde ondt.

- Pludselig begyndte jeg at blive helt gul i øjnene og på huden, så jeg tænkte: "Der er et eller andet galt her", forklarer hun til HER&NU/Realityportalen og tilføjer:

- Jeg fik taget en masse blodprøver, der alle var helt skæve. Og så blev jeg sat i gang med et kræftpakke-forløb, fordi man mistænkte, at jeg måske havde bugspytkirtelkræft.

På en CT-scanning havde lægerne nemlig fundet to pletter på 'Robinson'-deltagerens bugspytkirtel.

- Der nåede jeg jo at gå rundt og nærmest planlægge min egen begravelse, for det er jo ikke lige noget, man er supergod til at helbrede, sådan noget bugspytkirtelkræft, fortæller Majbrit, der delte den triste mistanke med sine nærmeste.

Et utal af blodprøver

Heldigvis kunne en MR-scanning ugen efter dog fastslå, at det ikke var kræft, der var skyld i hendes ubehag. I stedet kunne lægerne konkludere, at Majbrit har leverbetændelse.

LÆS OGSÅ: Merete Mærkedahl taler over sig: Uventet drejning i 'Badehotellet'

En bivirkning, hun har fået efter en penicillinbehandling, hun tog, da hun i slutningen af juli fik et bygkorn og en tilstoppet hårsæk på en og samme tid.

- Jeg tror, jeg har fået taget 50 blodprøver indenfor de sidste par uger, det er helt sindssygt. Og jeg har tabt mig fem-seks kilo, for hver gang jeg spiser får jeg ondt i maven og kvalme, fortæller Majbrit og tilføjer:

- Huden klør, så jeg har jo nærmest kradset hul på min hud, fordi det klør så meget.

Leverbetændelsen kan man ifølge Majbrit ikke behandle. Det er kroppen selv, der skal komme sig.

LÆS OGSÅ: Undrer du dig også? Så meget er en sølvbarre værd i 'Forræder'

Prognoserne for, hvornår hun kan regne med at være på rette køl igen, er da også i de uvisse. Selv har Majbritt hørt alt fra en måned til helt op til et halvt år fra forskellige fagpersonale.

Det hele ramler

En ulykke kommer dog som bekendt sjældent alene, og mens Majbrit gik med en mulig kræftdiagnose hængende over hovedet, fik hun besøg af sin chef.

LÆS OGSÅ: To mænd anholdt: Stjal for millionbeløb hos Caroline Fleming

- Jeg troede, hun ville komme og give mig et kram og skulle låne min nøgle til en af de andre ansatte - men så havde hun sgu en fyreseddel med, fortæller hun.

- Det var lidt hårdt. Oveni, at man sidder der og ikke ved, om man er købt eller solgt.

Og som om, det ikke skulle være nok, så stod Majbrit da også midt i en flytning, mens det hele ramlede sammen omkring hende.