Pia Kjærsgaards danske idyl: Liv, ro og stikkelsbær

Pia Kjærsgaard nyder den danske sommeridyl i fulde drag.

Vandet hvivler af sted under Græshoppebroen mellem Enø og Karrebæksminde. Røgerier, fiskehuse og små kuttere ligger som perler på en snor på den anden side af strømmen. I solen sidder Pia Kjærsgaard, 76, med familiens yngste medlem, gravhunden Sonja.

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans'-stjerne afslører nyt om datteren

Gravhunden Sonja på
halvanden år måtte for
nylig en tur til dyrlægen
for at blive steriliseret.
– Hun blev kunstigt
gravid. Det er det mest
mærkelige, jeg har oplevet. Hun fik mælk i
dievorterne, og vi havde
en bamse, hun slæbte
rundt på. Hun var simpelthen hormonforstyrret, fortæller Pia.
Gravhunden Sonja på halvanden år måtte for nylig en tur til dyrlægen for at blive steriliseret. – Hun blev kunstigt gravid. Det er det mest mærkelige, jeg har oplevet. Hun fik mælk i dievorterne, og vi havde en bamse, hun slæbte rundt på. Hun var simpelthen hormonforstyrret, fortæller Pia.

– Vi har haft sommerhuset hernede i tre år, og vi elsker det. Det er et fantastisk sted. Der er så mange skønne steder i Danmark, men vi er faldet for det her, fordi hvis man går herind, så er der altid liv i byen. Når man kommer ud, hvor vi bor, så er der fuldstændig ro. Så det er sådan en dejlig kombination, siger Pia.

LÆS OGSÅ: Julie og Mads afslører: Det skete der efter 'Bachelorette'?

Søde sommerminder

Hun nyder ferien med manden, Henrik Thorup, 76, og det går ikke stille for sig i sommerhuset på Enø.

– Der er mere tid til hinanden. Det er meget, meget specielt, synes jeg. Der er den der sommerhushygge. Vi har en udsigt, som er helt fantastisk med rådyr og harer. Der hoppede to harer rundt i går aftes. Der er fasaner, og jeg ved ikke hvad. Der er et rigt dyreliv, og det, synes vi bare, er så fedt, siger Pia.

LÆS OGSÅ: WHAT: Fie Laursen skal giftes

To af børnebørnene skal med til
Santorini og nyde det græske vejr.
To af børnebørnene skal med til Santorini og nyde det græske vejr.

Sommerhushyggen er ikke fremmed for Pia. Tværtimod er hun selv vokset op med sommerhusture med familien, og der er stadig mange gode minder fra dengang.

– Vi havde et sommerhus i Bagsværd, og det er ret sjovt at sige, fordi Bagsværd er et parcelhuskvarter i dag. Men det var det altså ikke i min barndom. Jeg vil endda sige, at det var meget mere primitivt. Vi havde ikke bad, og vi havde das i haven. Men det var fantastisk. Og så gik jeg på jagt med min far om morgenen, så det er absolut mine bedste sommerminder.

­ LÆS OGSÅ: Artigeardit deler glædelig nyhed: Er blevet far

Så længe det ikke regner

Pias eget bedste tip til sommeren er at blive i landet og nyde det danske vekselvejr. Så længe det ikke regner hele tiden, så kan der opleves en masse i lille Danmark. Hos Pia skal man ikke rejse meget længere end ud i haven for at finde den danske sommers skatte.

LÆS OGSÅ: Efter trekantsdrama: Mai Manniche giver Alexandra skylden

– Nu har jeg lige plukket stikkelsbær i dag, inden vi tog af sted. Det er jo fantastisk at gå ud i sådan en kæmpe stikkelsbærbusk. Og der er virkelig god høst. Så mit tip vil være at blive her og nyde vekselvejret. Der er tidspunkter nok, man kan rejse på, siger politikeren.

LÆS OGSÅ: Gitte Nielsen flytter til Spanien: Et nyt liv

Nu skal hun i sving med at lave stikkelsbærchutney, før turen går til Grækenland, hvor familien skal nyde deres sommerhus på Santorini.