Özlems bror udvist af Danmark: Jeg er både ked af det, vred og splittet

Özlem Cekic er meget berørt af den dom, hendes bror har fået.

Tre år og 11 måneders fængsel og udvisning i seks år. Sådan lyder dommen til 42-årige Cemal Cekic, der er lillebror til den kendte ekspolitiker Özlem Cekic, sådan skrev Ekstra Bladet onsdag.

LÆS OGSÅ: Smugkig: Se det første klip fra ny sæson ‘Badehotellet’

Manden er fundet skyldig i et brutalt overfald på et kærestepar på Sankt Annæ Plads 15. januar 2022 sammen med tre ukendte medgerningsmænd. Han er desuden dømt for flere tilfælde af almindelig vold mod sin ekskæreste og en anden kvinde.

Dommen på fængsel og udvisning har fået Özlem til at reagere offentligt.

- Denne opdatering er en af de sværeste at skrive. Jeg har brug for at dele en historie med jer, som er en del af min bagage, men som jeg ikke har delt med offentligheden før pga. hensynet til børnene i familien og min gamle forældre. Min lillebror har i dag fået en dom for meget voldsomme handlinger. Han har anket sagen, men der er intet, som retfærdiggør disse kriminelle handlinger. Alle har ret til at leve trygt i et retssamfund. Derfor går mine tanker først og fremmest til ofrene, sådan indleder Özlem et længere opslag på Facebook.

Modsætninger

Til trods for, at Özlem er vokset op side om side med sin lillebror, så har deres liv udviklet sig helt modsat.

- Jeg er utrolig ked af, at min lillebrors liv har udviklet sig så fundamentalt forskelligt fra mit eget, og at han ikke kunne forme sit liv til gavn for sin familie og det demokratiske samfund, han er opvokset i. Jeg er både ked af det, vred og splittet. Det er svært at finde mening i det. Men uanset hvor meget jeg tager afstand og fordømmer det, han har gjort, kan jeg ikke lave om på, at han er min lillebror. Man vælger ikke dem, man vil fødes af, eller dem, man er i familie med. Det er et livsvilkår, at man trods forskellige valg i sit liv møder hinanden til børnefødselsdage, højtider og familiemiddage. Man er bundet sammen på godt og ondt, også når andres valg kaster mørke skygger over deres pårørende, skriver Özlem.

LÆS OGSÅ: DR-deltagere er blevet mødre til tvillinger

Özlem har både som sygeplejerske i psykiatrien og som socialordfører i Folketinget arbejdet for, at alle mennesker skulle lykkes.

- I dag bruger jeg mine vågne timer på at skabe et samfund, som løser sine konflikter med ord og argumenter frem for vold og trusler. Jeg har dyrekøbte erfaringer med i min bagage, fortæller Özlem og siger slutligt.

- Vi er i familien alle sammen meget berørte af situationen, andet ville også være mærkeligt. Jeg skriver det ikke, for at I skal have ondt af mig. Men fordi jeg gerne åbent og ærligt vil fortælle om, hvordan jeg har det. Hvem ved, måske kan min smerte være med til, at andre i lignende situation også kan befri sig for skammen og alt, der følger med.

Den dømte fik ifølge Ekstra Bladet en advarsel om udvisning i både 2020 og 2023.

LÆS OGSÅ: TV 2-deltager amok: Dømt for at bide dørmand