Nye toner fra Baastrup: Arbejder på et album

En ting er dog sikkert. Når Lise Baastrup engang udkommer med sit album, så bliver det en dejlig pose blandede bolcher.

I 'Orkestret' har hun en fest med at spille bossen, der tromler alle på sin vej, men privat er Lise Baastrup en kærlig sjæl, der prioriterer familien over arbejdet.

Hendes yngste datter, Elin, var blot to måneder, da hun sidste sommer gik i gang med at optage de nye afsnit af DR-serien, der kan ses netop nu.

– Jeg har været utroligt priviligeret i, at jeg har fået film- og tv-roller, fordi det er ”almindelige” og nemmere arbejdstider. Så kan man kan selv aflevere børnene og hente dem igen og være sammen med dem om aftenen og putte dem. Jeg har takket nej til nogle musical- og teaterproduktioner, fordi jeg ville være væk hver aften, siger hun.

Da hendes ældste datter, Laura, var nyfødt, var hun med på Cirkusrevyen. Nu er hendes børn fem og et år gamle, og Lise er helt begejstret ved tanken om, at det snart kan lade sig gøre at vende tilbage til de skrå brædder.

LÆS OGSÅ: Silas Holst stiller danseskoene: Kroppen er slidt op

Artiklen fortsætter under billederne...

Lise i rollen som Gertrud, der i den nye sæson er blevet formand for bestyrelsen, og Jeppe (Rasmus Bruun) er derfor konstitueret som uofficiel chef – og efterladt med hendes drønende underskud.
Lise i rollen som Gertrud, der i den nye sæson er blevet formand for bestyrelsen, og Jeppe (Rasmus Bruun) er derfor konstitueret som uofficiel chef – og efterladt med hendes drønende underskud.
Lise sammen med Caspar Phillipson, 53, Neel Rønholt, 39, Rasmus Bruun, 41, og Frederik Cilius, 38, som hun spiller sammen med i 'Orkestret'.
Lise sammen med Caspar Phillipson, 53, Neel Rønholt, 39, Rasmus Bruun, 41, og Frederik Cilius, 38, som hun spiller sammen med i 'Orkestret'.

Glædede Povl og Benny

Da hun i sommer blev hædret med en Teaterflise på Frederiksberg Allé, kvittede hun med en sjældent rørende version af 'Svantes lykkelige dag'. Den optrådte hun første gang med i stykket af samme navn på Nørrebro Teater i 2016.

LÆS OGSÅ: Løj for åben skærm: Nu forklarer Elvira

– Den udgave var Povl Dissing og Benny Andersen også glad for. Det nåede de at sige, inden de gik bort. Jeg vil gerne selv lave en hel plade. Jeg har talt med min svoger, Gustav Wolter, om det. Han er musiker og var også inde over det nummer, jeg lavede til 'Stormester' for en del år siden. Der er flere, der har spurgt mig, om jeg vil skrive flere sange, og han har ja-hatten på og siger, lad os gøre det, siger Lise, der ofte er mest kreativ, når hun sætter sig et mål indenfor en tidsramme.

– Men man skal jo have tid til det og kunne sætte hjernen i gang. Hvor vil hjertet hen, hvilken stil skal det være. Melodien til sangen til 'Stormester' skrev jeg på 10 minutter. Det kan godt være, der engang imellem skal være en kunstnerisk muse, som skinner på en ovenfra, men engang imellem er det måske også bare at gå i gang.

At Lise Baastrup har musik i sig, har hun altid vidst.

– Da jeg var teenager, skrev jeg også mange sange. Jeg drømmer også om musik. Jeg vågnede en nat med en melodi i hovedet. Jeg lå en halv time og tænkte, hvor er den fed, og byggede videre på den. Jeg kan huske, jeg tænkte, jeg lige skulle finde diktafonen frem, men hele huset sov jo. Og jeg kunne selvfølgelig ikke en huske en skid, da jeg så vågnede om morgenen. Det var ellers sådan en hel 'Let It Be', men væk er den, skraldgriner hun.

En ting er dog sikkert. Når hun engang udkommer med sit album, så bliver det en dejlig pose blandede bolcher.

– Den skal den være ligesom mit skuespillerarbejde. Der skal være så meget forskelligt som muligt.

LÆS OGSÅ: Kendte ikke kønnet: Kendispar er blevet forældre igen