10 års jubilæum på "Toppen af poppen", 18/08/2020 Michael Falch
10 års jubilæum på "Toppen af poppen", 18/08/2020 Michael Falch

Michael Falch: Blev krænket af Inger Støjberg

Rockmusikeren kritiserer politikeren voldsomt i sin nye erindringsbog.

I sin nye erindringsbog "Under månen" fortæller Michael Falch om den turbulente tid efter hans thailandske kæreste Kanjana, 42, for tre år siden blev udvist af Danmark, og hvordan de mod alle odds blev gift og nu bor lykkeligt i Humble på Langeland.

LÆS OGSÅ: 'Paradise'-deltager hyldet af dronningen

Inden den 66-årige musiker og forfatter kunne tag kunne tage hende med til Danmark, måtte parret dog sidste år bo et halvt år i Flensborg for at opfylde EU-reglerne for familiesammenføring.

Falch lægger i bogen ikke skjul på sin foragt for den tidligere udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, som han kalder "fremmedhadets bannerfører nummer et i Danmark".

LÆS OGSÅ: Pernille Nygaard tager stor beslutning

- Det var ikke ofte, jeg decideret følte mig "krænket", men når jeg så hende i tv-indslag – vennesælt smilende med ansigtet lagt i de mest imødekommende folder – så følte jeg mig krænket. Når hun tonede frem på skærmen, forekom det nærmest utænkeligt, at hun virkelig skulle være den inhumane mennesketype, som hun reelt havde vist sig at være i sin fejde mod al slags fremmedhed, skriver han blandt andet.

LÆS OGSÅ: WHAT: Linse og Vlado er på kant med loven

Inger Støjberg, 50, der nu er formand for Danmarksdemokraterne, siger til HER&NU, at hun tager kritikken med ro.

- Jeg er tilsyneladende gladere for Michael Falchs musik end han er for min politik. Nu er det godt nok fra Malurt-tiden, men "Superlove" er altid på min playliste. Og nu sidder jeg i min bil, så jeg tænker, jeg lige vil høre "Sommer på vej". Det er også en rigtig dejlig sang.

LÆS OGSÅ: Maja kritiseret af Josefine på landsdækkende tv: Nu reagerer hun

- Det er ikke sådan at du så politisk har lyst til at sige "Mød mig i mørket" til ham?

- Hahaha. Nah, ud fra det han siger, så jeg er i tvivl om jeg tør møde ham i mørke. Spøg til side, jeg har da været til mange af hans koncerter og synes han er utroligt dygtig live også. Jeg tager også gerne en debat med ham, hvis han har lyst.