Lykkelige Aura viser babyen frem: Nyder livet som mor

Sangeren havde planlagt at sætte den musikalske karriere på pause og koncentere sig om moderskabet, men inspirationen til at fortsætte blomstrede op efter fødslen.

Når Auro Dione på lørdag er på scenen i Dansk Melodi Grand Prix, kan hun først og fremmest takke sin datter.

Sangeren havde egentlig planlagt at sætte den musikalske karriere på pause og koncentere sig om at være mor for Carmen, der kom til verden i sommer, men efter fødslen blev hun så overvældet af glæde, at sangen 'Mirrorball of Hope' nærmest skrev sig selv.

LÆS OGSÅ: Stephania Potalivo: Her er min store kærlighed

– At blive så forbundet til et nyt menneske, man elsker så højt, gjorde, at mit hjerte simpelthen åbnede sig, og der kom en sang. Det er en sang til hende, men den er også til hele verden, fordi den handler om at give plads til hinanden og fejre livet, fortæller hun med en smittede begejstring.

Der er store smil og små strikkede havfruer hjemme hos Aura og Carmen.
Der er store smil og små strikkede havfruer hjemme hos Aura og Carmen.

39-årige Aura, der siden 2021 har dannet par med den 10 år yngre Bastian, nyder at være blevet mor, selv om det har vendt op og ned på alt.

– Jeg er så heldig, at jeg har en datter, som er glad og elsker musik. Jeg trives helt vildt godt som mor. Jeg elsker det og mit nye liv. Men min tid er blevet meget værdifuld. Det er der sikkert mange forældre, som kan genkende. Man prioriterer pludselig benhårdt. Lige nu handler det bare om, at min baby har fået noget at spise og er glad, og så Melodi Grand Prix. Så der er ikke nogen kaffeaftaler i kalenderen, ler hun.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Lene Beier med i 'Forræder'

Aura har i snart fire år dannet par med finansmanden Bastian Larsen.
Aura har i snart fire år dannet par med finansmanden Bastian Larsen.

Musik i blodet

Ligesom Aura var det i sit barndomshjem, er Carmen omgivet af masser af musik.

– Det er så fantastisk at se, hvordan min musikalske åre er gået videre til hende. Hun sidder med sin far, når han spiller klaver, og hun er bare med i det. Det er dejligt at opleve tæt på. Det er lidt spændende at finde ud af, hvad hun fået fra os hver især. Hendes navn havde vi besluttet os for, allerede inden hun blev født, og så endte det med, at jeg gik 16 dage over tiden, og hun faktisk blev født på det, der er navnedagen for Carmen. Det betyder vist den lille poet eller sang, så det er jo, lige som det skal være.

LÆS OGSÅ: Efter voldsom arbejdsulykke: Overraskede lægerne

Carmen har også fået sin egen havfruedragt.
Carmen har også fået sin egen havfruedragt.

I Dansk Melodi Grand Prix skal Aura transformeres til en havfrue på scenen, og den kreative proces med at skabe et kostume nyder hun også at være en del af.

LÆS OGSÅ: Albert Harson: Det kan jeg ikke leve op til

– Den lille havfrue er jo et fantistisk ikon og har om nogen spredt god stemning i hele verden. Så jeg håber at kunne repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest og tage sangen hele vejen. Jeg har altid skilt mig ud med min kreativitet. Om jeg har taget en lampeskærm på i en musikvideo eller stået til Dansk Music Awards i en kjole af genbrugsplast, så har jeg gjort det, fordi jeg har tænkt, jeg så allerflottest ud, hvis jeg gjorde det. Der har jeg aldrig tænkt så meget over, hvad andre syntes, og det, tror jeg, er vigtigt. Det tænker jeg tit over, når jeg ser, hvad nogen skriver om andre på sociale medier, siger Aura, der håber at kunne give det mod, hendes mor gav hende, videre til sin datter.

LÆS OGSÅ: Ferie endte i mareridt: Sebastian Jessens søn i slem skiulykke

– Jeg har været heldig, at min mor har givet mig masser af selvværd og ladet mig lege i og ude af musikken. De frie rammer vil jeg også gerne give hende.

– Det har været så spændende og sjovt at skabe kostumet, som jeg skal optræde i, fortæller Aura, der her ses under optagelserne til en video med 'Mirrorball of Hope'.
– Det har været så spændende og sjovt at skabe kostumet, som jeg skal optræde i, fortæller Aura, der her ses under optagelserne til en video med 'Mirrorball of Hope'.