Lise Nørgaards datter Bente: Det skal nok blive godt

Efter en henvendelse fra Susanne Bier besluttede Lise Nørgaard sig for at sige ja til at genopføre sit hovedværk 'Matador' som musical. Datteren, Bente, er spændt på resultatet.

Bente Flindt Sørensen, 80, var med til første læseprøve på musicalen, som er baseret på hendes mor, Lise Nørgaards, hovedværk 'Matador'. De to gennemgik manuskriptet sammen, inden Lise Nørgaard døde 1. januar i år, 105 år gammel.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde mindes ‘X Factor’ med helt særlig gave

– Min mor var med inde over i starten, men hun var jo meget gammel, så det var mest envejskommunikation. Mor havde talt med Susanne Bier om, hvad der skulle udelukkes i musicalen. Man synes jo selvfølgelig ”Nå ja, Agnes og Røde er der ikke, og Vicki og Baronen og en masse andre er der ikke”. Det er jo ellers nogen, som fylder meget, men det skal nok blive godt, det er jeg ikke i tvivl om.

LÆS OGSÅ: Ny erobring: Her er Leos private flamme

Hele musicalholdet foran Skjerns
Magasin. Fra venstre: Daimi Gentle
(Fru Fernando
Møhge), Ragnhild
Kaasgaard (Misse
Møhge), Annette
Heick (Elisabeth),
Carsten Svendsen (Kristen), Line
Krogholm (Katrine), Gordon Kennedy (Oluf), Søren
Torpegaard Lund
(Daniel), Lea Thiim
Harder (Ingeborg),
Nicolai Jørgensen
(Mads), Nanna
Rossen (Ellen),
René Wormark
(Ulrik), Marie Dalsgaard (Maude), Jon
Lange (Hans Christian) og Alberte
Kyst (Regitze).
Hele musicalholdet foran Skjerns Magasin. Fra venstre: Daimi Gentle (Fru Fernando Møhge), Ragnhild Kaasgaard (Misse Møhge), Annette Heick (Elisabeth), Carsten Svendsen (Kristen), Line Krogholm (Katrine), Gordon Kennedy (Oluf), Søren Torpegaard Lund (Daniel), Lea Thiim Harder (Ingeborg), Nicolai Jørgensen (Mads), Nanna Rossen (Ellen), René Wormark (Ulrik), Marie Dalsgaard (Maude), Jon Lange (Hans Christian) og Alberte Kyst (Regitze).

– Mor brød sig jo ikke om den første musical om 'Matador', men så kom der en henvendelse fra Susanne Bier. Jeg talte med mor om det, og hun sagde: ”Hun er jo så dygtig, så det skal nok gå”. Så mødtes mor med Susanne i januar 2022, og så gik det fremad derfra.

Skuespillerne i musicalen er nogle andre typer end de velkendte ansigter fra tv-serien.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Martin vælter sig i tilbud

– Det er jeg virkeligt spændt på, for de er jo indbegrebet af de kendte karakterer. Maude er jo Maude, og det må jo være svært for skuespillerne, at folk vil sammenligne dem. Men der må vi give los og have tillid til, at det er godt med nogle andre nuancer på dem. Jeg er bare glad for, at de tager Hr. Stein med.

'Matador Musical' har premiere i København i februar og spiller derefter i Holstebro og Vejle.

LÆS OGSÅ: Frederik Haun forklarer: Derfor holder han ikke jul med Morten