Jim Lyngvilds vilde køb: Hjemsøgt slot for tocifret millionbeløb

Den fynske designer og iværksætter er sprunget ud i et stort projekt sammen med Trine Jepsen, som er den tidligere direktør for Schackenborg Slot.

Jim Lyngvild og Trine Jepsen har købt et vaskeægte renæssanceslot, og de har netop fået nøglerne til de ældgamle døre, hvor de skal istandsætte og ommøblere den mere end 800 år gamle opførelse.

LÆS OGSÅ: Kandis-musiker er død: Blev kun 56 år

- Vi har kun købt det her sted, fordi vi tænker, at det skal blive, hvis ikke hele Fyns, så Nord Fyns største turist attraktion. Det er ambitionen. Det er ikke købt for at være en stor økonomisk gevinst for os, men mere for at redde og fortælle det her historiske steds historie, fortæller Jim og uddyber:

- Slottet var sat til salg med haven og slottet, og vandmølle nede foran. Men vi har genkøbt alle ladebygningerne, som var solgt fra, og jorden rundt omkring. Så vi ejer faktisk meget mere nu, end der var tidligere. Og det gør jo, at vi kan lave festivaler. Hvis man vil lave et mini-Heartland på et tidspunkt, eller hvis man vil lave store koncerter, så har vi mulighed for det, for vi har jorden til det, fortæller Jim.

Slottet har været til salg i omkring et år, og prisen blev sidste måned reduceret med 29% til 19.950.000 kroner. Med den omliggende jord og ekstra bygninger har parret dog givet en my mere for stedet end den anslåede salgspris.

Trine og Jim

Efter tre års samarbejde har parret valg at cementere deres partnerskab i historiske mursten. De mødte egentlig hinanden ret tilfældigt, men der er sidenhen opstået magi imellem dem. Trine og Jim er dog mere erhvervpartnere end venner, hvilket er et kompliment fra Jims side.

- Det er helt enkelt. Jeg står og holder et foredrag omkring krydsbefrugtning mellem erhvervsliv og kreativitet i Viborg for tre år siden. Trine er til stede, og bagefter siger Trine, skal vi ikke lave et eller andet sammen? Jo, det kan vi da godt. Og det gode ved Trine og jeg, det er, og det lyder forkert at sige, det er ikke et venskab, det er et makkerpar. Der er så mange flere nuancer i det. Der er man ikke nødvendigvis venner. Man behøver ikke at sidde lårene af hinanden. Men man skal kunne sammen, og man skal vide præcis, hvor træder du, og hvor træder jeg. Og det er vigtigt, siger Jim.

LÆS OGSÅ: Bekræfter: 'Vild med dans'-dommer vender tilbage

Planerne for slottet

Det hjemsøgte Harridslevgaard Slot bliver dog ikke et hjem for nogen af ejerne, men derimod skal slottet bringes tilbage til sin gyldne år og atter fyldes med liv og gæster.

- Jeg har en dejlig base i Midtjylland, og Jim og Morten har en skøn base på Ravnsborg, men det er vigtigt at understrege, at vi køber det, fordi vi vil folde det ud. Det er rundvisninger, sær-udstillinger, forskellige typer af kulturelle arrangementer og events, hvem ved, fester og markeder på sigt. I virkeligheden er der jo kun de grænser, vi selv sætter, fordi vi ejer det her sted, fortæller Trine.

LÆS OGSÅ: Gorm genopstod efter konkurs: Jeg arbejder hårdt for det

Først skal der gøres noget ved slottets landjord, hvor der skal ryddes og pyntes, så slottet på ny kan kan blive en historisk perle i det nordfynske.

- Næste uge begynder vi at fælde træer, og der skal vi fælde 1000 træer, fordi det hele slottet er fuldstændig pakket ind. Det er Torneroses slot, men Torneroses slot skal jo pakkes ud, for at det kan stråle. Så det er planen, at det er det allerførste, vi gør, og så bliver der anlagt en kæmpe rosenpark nede foran, siger Jim.

Stedets første udstilling er allerede på trapperne, og den første weekend i August kan den opleves på slottet.

- Allerede her primært i august, der vil vi faktisk gerne have folk indenfor. Det er der, de første gæster kommer. Der er så ikke lang tid til. Første weekend i august er der Rose-Festival i Bogense, hvor der kommer 40.000 mennesker. Og der mangler man også nogle 'hops', som de kan komme ud og besøge. Så det kan være, at det er der, vi åbner første gang med en ny udstilling om Harridslevgaards ejere. Jeg har lavet billederne, jeg har lavet alting. De skal bare trykkes og hænges op, fortæller Jim.