Jim Lyngvilds nordfynske eventyr: Min travle sommer

Selvom sommeren for mange mennesker forbindes med ferie, er det ikke en tid, hvor Jim Lyndvild slår benene op og slapper af.

Vikingerne er atter vendt tilbage til Harridslevgaard Slot efter knap 1.000 år. Jim Lyngvild, 44, har nemlig sat sit navn på skødet, og han skal nu bruge sommeren på at puste liv ind i det ældgamle spøgelsesslot.

LÆS OGSÅ: 'X Factor'-stjerne bryder med Tobias Rahim

Jim og hans
mand, Morten
Paulsen, beholder deres hjem,
Ravnsborg, men
de skal formentlig bruge de
næste år på at arbejde på istandsættelsen af Harridslevgaard Slot.
Jim og hans mand, Morten Paulsen, beholder deres hjem, Ravnsborg, men de skal formentlig bruge de næste år på at arbejde på istandsættelsen af Harridslevgaard Slot.

– Det betyder alverden for mig at være en brik i det større puslespil, der hedder Danmarks historie. At man kan være med til at skabe en interesse for de historier, som vi er fulde af i Danmark, og som vi nogle gange glemmer, fordi det hele går op i friværdi, iPhone og Playstation 3. Så er der altså noget, der er større end det, og det er vores fælles historie, fortæller Jim.

LÆS OGSÅ: Efter kæmpe nedsmeltning: Ansatte skal have psykologhjælp

Sommeren er ikke en tid, hvor han slår benene op. Tværtimod arbejder han allermest på udstillinger i de varme måneder.

– For mig er sommeren noget, hvor man er aktiv, og derfor har jeg altid meget store problemer med sommerferien, fordi folk bliver så inaktive. Og du kan ikke få fat i folk, og de svarer ikke på mails, siger designeren.

I det blå
værelse
på Harridslevgaard
Slot
spøger
en slank
kvindelig
figur med
lange
slangekrøller
I det blå værelse på Harridslevgaard Slot spøger en slank kvindelig figur med lange slangekrøller

Jim kommer fra sparsomme kår, så sommerferier var noget man holdt hjemme.

LÆS OGSÅ: Lise Rønne scorer nyt job

– Jeg kommer fra en enlig mor med fem børn, så der var ikke råd til at tage ud og rejse. Jeg tror, jeg har været på Bornholm én gang som barn, men ellers har jeg bare været derhjemme og nydt at lave ting og bygge ting. Jim har heller ikke noget imod, at han møder mennesker, der genkender ham og vil have et billede.

I hans optik, så hører det med til at lave det arbejde, som han elsker at lave.

LÆS OGSÅ: Tidligere 'X Factor'-vært forklarer: Derfor er hun tilbage på tv

– Jeg er et menneske, der giver meget af mig selv hele tiden. Jeg tror, at det øjeblik, man er bange for at blive genkendt, så er det fordi, man er bange for at blive opdaget i at være udygtig. Jeg synes, jeg er dygtig til det, jeg laver, og så har jeg ikke problemer med, at folk tager fat i mig. Og det er altid positivt. Jeg har aldrig nogensinde oplevet noget negativt, understreger han. Men den stille ro tiltrækker ham endnu mere end at være på.

Det siges, at man kan se et af slottets mest velkendte skikkelser fra det
mintgrønne værelse. – Man siger, at
den hvide dame trækker sig tilbage
hertil. Harridslevgaard er Fyns mest
hjemsøgte slot. Man kan stort set ikke
sparke sig frem for spøgelser her på
stedet, fortæller Jim
Det siges, at man kan se et af slottets mest velkendte skikkelser fra det mintgrønne værelse. – Man siger, at den hvide dame trækker sig tilbage hertil. Harridslevgaard er Fyns mest hjemsøgte slot. Man kan stort set ikke sparke sig frem for spøgelser her på stedet, fortæller Jim

– Jeg er et meget privat menneske, men jeg tror, folk har en idé om, at jeg er meget udadvendt og elsker at være på. Men jeg elsker allermest at være alene og bare gå i mine egne tanker og opleve selv.

LÆS OGSÅ: Bekræftet: Hun skal være med i 'Vild med dans'