Jesper Lundgaard nyder løbeturene: Ro i hovedet

Jesper Lundgaard har brug for at lade op, når han ikke står på scenen i Sønderborg Sommerrevy.

Det kræver en rigtig god fysisk form at stå på scenen aften efter aften og synge i timevis. Det ved Danmarks Frank Sinatra, Jesper Lundgaard, som lige nu står på scenen i Sønderborg Sommerrevy, og derfor snører han løbeskoene tre til fire gange om ugen til en 8-10 kilometer løbetur. Både når han er hjemme i Viby ved Aarhus, og når han arbejder ude.

LÆS OGSÅ: Vender tilbage til skærmen

Et skønt sommerhus direkte på stranden danner
rammen om Jespers arbejdssommer, mens han spiller revy.
Et skønt sommerhus direkte på stranden danner rammen om Jespers arbejdssommer, mens han spiller revy.

– Vi startede revysæsonen med at øve på Pejsegården i Brønshøj i København, og der indlogerede jeg mig i et kolonihavehus i Rødovre. Så var jeg af sted små seks km hver morgen på løbestier ved Vestvolden. Det tog 30 minutter, og så efter et bad og en kop kaffe, var jeg klar til at læse tekster, fortæller Jesper Lundgaard, 53, som skal tilbringe den næste måned i et sommerhus ved stranden i Broager.

LÆS OGSÅ: Christiane åbner op om sygdom: Alvorlig alzheimers

– Da vi rykkede herned til Sønderborg på hotel, så løb jeg på den gamle Gendarmsti 5-6 gange om ugen, for det giver noget ro oppe i mit hoved. Jeg skal bruge lang tid på at lære tekster, så det gør jeg i 2,5 timer efter morgenmaden.

Løbeture i naturen er absolut nummer et for sangeren.

Jesper kærlighedsliv er også i fin
form, og han nyder sommeren med
kæresten, Dunja.
Jesper kærlighedsliv er også i fin form, og han nyder sommeren med kæresten, Dunja.

– Jeg er ikke god til løbebånd, og jeg løber aldrig med musik i ørerne. Så bliver jeg nødt til at løbe i takt og tænker over, hvilket gammel hit jeg dansede til hvornår. Det går ikke, det skaber rod i mit hoved. Efter jeg flyttede i sommerhus, så lytter jeg til vandet ved stranden. Det er en lise for sjælen.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Aura viser maven frem

Ramt af diskusprolaps

I 2014 og 2015 havde Jesper dyrket meget motion og var stort set Mr. Ironman. På premiereaftenen på Rottefælderevyen i 2015 blev han ramt af en diskusprolaps, og det betød, at halvandet års hårdt motionsarbejde forsvandt lige så stille.

Også i revyen står Jesper for det
sportslige indslag som kronprins
Frederik til Royal Run sammen med
Mette Marckmann som kronprinsesse Mary
Også i revyen står Jesper for det sportslige indslag som kronprins Frederik til Royal Run sammen med Mette Marckmann som kronprinsesse Mary

– Alle kiloene kom på igen, fordi jeg ikke kunne løbe i otte måneder. Det var forfærdeligt og en rigtig svær periode. Jeg spiste 600 mg Ipren flere gange hver dag, for at jeg kunne gennemføre 60 forestillinger med diskusprolaps. Jeg kunne heldigvis træne diskusprolapsen væk og slap for operation.

LÆS OGSÅ: Gift igen: Overrasker med særlig kjole

I dag er motionen helt essentiel for Jesper.

– Jeg kan godt lide at stå på scenen i et velsiddende jakkesæt. Jeg har haft jakkesæt, som hedder 91 kg, 87 kg, 84 kg og 80 kg. Det kører lidt op og ned, men dem på 80 kg er dem, der sidder pænest. Lige nu er jeg i mine 84 kg-jakkesæt, og jeg skal helst ikke op på de næste, siger han.

LÆS OGSÅ: 'Paradise'-Chris forlovet: Hun sagde JA