Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard
Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard

Et makkerskab for livet: Vi mødtes i et skænderi

Det var ikke kærlighed ved første blik.

De er hinandens ubetingede modsætninger og forskellige som dag og nat. Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard, som lige nu er på turné med Lukas Birch i talkshowet 'På slap line igen', hvor James Price sidder bag klaveret.

Artiklen fortsætter under videoen med Bodil Jørgensen...

Det er første gang. de to revyikoner optræder sammen på scenen, siden de begge forlod Cirkusrevyen.

LÆS OGSÅ: Så vild bliver ny sæson 'Jaget vildt'

– Lisbeth er typen, der tænker, før hun taler, og det er jeg dødmisundelig på, for så får hun altid det første ord. Og så rammer hun på en eller anden måde altid rigtigt. Jeg tænker for meget over tingene, og så bliver det noget værre sludder, jeg får fyret af. Lisbet er med andre ord meget intuitiv og hurtig på aftrækkeren. Men hun er jo også født i København, og jeg er født i Skive, fortæller en skraldgrinende Ulf Pilgaard, 82, om sin kunstneriske makker.

LÆS OGSÅ: Efter store udfordringer: 'Nybyggerne'-vinder er gravid

– Ulf er korrekt. Ulf er flittig. Ulf er sindssygt dygtig. Jeg tror ikke, jeg har set andre end ham være så fantastisk på scenen, siger Lisbet Dahl, 76, og fortsætter med et grin:

– Og vil I så have sandheden? Vi har jo vænnet os til hinanden som et gammelt ægtepar og har accepteret hinanden.

Ulf og Lisbet mødtes første gang i teaterforestillingen 'Stamherren' på ABC Teatret i 1975.

– Lisbet spiller en stuepige, som kommer ind til mig med et brev, og så skal hun gå ud igen. Hvorefter folk begynder at grine, og det var ikke meningen. Jeg skulle læse op af brevet, og det kunne jeg ikke, fordi folk grinede hysterisk. Lisbet var ikke gået ud, hun stod ovre i døråbningen og lavede grimasser over mod mig, fortæller Ulf, og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Kendt skuespillerpar skal giftes

– Det kunne jeg altså ikke tåle i mine unge dage. Så efter forestillingen gik jeg direkte ud til Lisbet og sagde…

– Du sagde ikke. Du råbte til mig: ”Du skal ikke komme her med dine primadonna-provins-nykker”…, afbryder Lisbet og afslører, at hun gav Ulf igen af samme skuffe, og at de hurtigt blev gode venner igen. Og det er faktisk en af hemmelighederne bag det lange makkerskab, der ofte har føltes som et ægteskab.

LÆS OGSÅ: ‘Kærlighed hvor kragerne vender’ er tilbage: Her er de fire fyre

– Vi har altid turdet sige tingene lige ud til hinanden. Vi har ikke gået og puttet med noget. Det har selvfølgelig givet nogle knubs undervejs, men det har jo resulteret i, at vi har en enorm tryghed og tillid til hinanden. Sådan er det jo også, hvis man er gift, siger hun.