Det kører for Timothée Chalamet: Fransk og forførende

Timothée Chalamet er både godt kørende arbejds- og kærlighedsmæssigt.

Timothée Chalamets karriere har raketfart på i disse år. Den 27-årige skuespiller buldrer frem på scenerne og omtales flittigt på de sociale medier. Snart kan han opleves i efterfølgere til to meget populære film. Først den nye 'Wonka'- film, som har premiere til december, og derefter 'Dune 2', som har premiere til foråret.

LÆS OGSÅ: Sussi afslører ny yngre kæreste

– Jeg er så lykkelig over at være med i film, som uafhængigt af hinanden har modtaget så meget kærlighed, sagde skuespilleren under et interview i Jimmy Kimmel Live.

Rygterne om Timothée og Kylie Jenner har floreret
har siden april. Men det var først i denne måned, at
de stod frem. Her er de fanget ved US Open i tennis.
Rygterne om Timothée og Kylie Jenner har floreret har siden april. Men det var først i denne måned, at de stod frem. Her er de fanget ved US Open i tennis.

I 'Wonka' skal han spille den spøjse og elskede chokoladefabrikant Willy Wonka, som man kender fra 'Charlie og chokoladefabrikken', der tidligere er blevet filmatiseret med både Gene Wilder og Johnny Depp i hovedrollen.

LÆS OGSÅ: Niels Erik dumpet af ny kæreste på sms

– Det er dejligt at arbejde med noget, som ikke vil blive set på med kyniske øjne. Det er en af grundene til, at jeg har været særligt betaget af at være med til at lave filmen. I en tid, som er præget af intens politisk retorik, og hvor der er så mange dårlige nyheder hele tiden, bliver det her forhåbentlig mere som at spise et stykke chokolade, sagde han til The Guardian.

En talentfyldt familie

Timothée Chalamet kom for alvor på folks læber, da han som 22-årig spillede hovedrollen Elio i 'Call Me by Your Name'. Her blev han efterfølgende nomineret til sin første Oscar. Han har sidenhen medvirket i 'The King', 'Little Women' og 'Don’t Look Up'.

LÆS OGSÅ: Christina skuffet over Niels Erik: Han ville bestemme

Timothée Chalamet kommer ikke ligefrem fra en skrabet baggrund. Hans mor, amerikanske Nicole Flender, har studeret fransk på Yale og er tidligere Broadway-danser, og hans far, franske Marc Chalamet, har arbejdet som New York-korrespondent for den franske avis Le Parisien. Chalamets søster, Pauline, har som sin bror også valgt skuespillervejen.

Timothée
Chalamet
blev i 2018
nomineret til
bedste skuespiller for sin
rolle i ”Call
Me by Your
Name”. På
den røde
løber havde
han taget sin
mor med som
ledsager.
Timothée Chalamet blev i 2018 nomineret til bedste skuespiller for sin rolle i ”Call Me by Your Name”. På den røde løber havde han taget sin mor med som ledsager.

Navnet, som han har fået igennem sine franske rødder, har ikke altid været lige nemt for folk at udtale. Timothée Chalamet har derfor igennem sit liv haft flere kælenavne.

LÆS OGSÅ: Christian Grau afslører: Ville bekæmpe frygtet sygdom

– Hele mit liv var jeg Timmy, og da jeg blev ældre, var det som om, Timmy gjorde mig yngre, så det har været Timothée siden. Jeg prøvede også Timo og Tim. Den rigtige udtale er dog Timo-tay, men det kan jeg ikke bede folk om at kalde mig – det virker bare virkelig prætentiøst, fortalte han til Vman.

LÆS OGSÅ: Tv-vært afslører ny sæson af 'Danmarks næste klassiker'

Selvom hele familien fremstår elitær, var der også plads til simple hobbyer. Chalamet brugte eksempelvis som barn tid på at male Xbox-controllere og fremvise resultaterne på sin youtubekanal.

Selvom det ikke blev den maleriske vej, som Chalamet valgte, blev han i den kreative branche. Efter en tur i biffen for at se 'Batman' stod det klart for ham, hvilken karriere han ville have.

Chalamet har tidligere fortalt, at det var Heath Ledgers præstation i 'The Dark Knight', som overbevidste ham om at blive skuespiller.

LÆS OGSÅ: Skældt ud af Kjeldbjerg: Derfor ville Johannes hjem

– Jeg forlod biografen som en forandret mand, fortalte han i en pristale ved New York Film Critics Circle Award.

Wonka vises i de danske biografer fra 14. december 2023