Chok for Richard Ragnvald og Vibeke
Chok for Richard Ragnvald og Vibeke

Chok for Richard Ragnvald og Vibeke: Tårnhøje flammer

Der stod pludselig voldsomme flammer fra taget.

En hyggelig fredag aften udviklede sig forleden til et regulært mareridt for dansktopstjernen Richard Ragnvald og hans hustru, Vibeke, i deres stråtækte købmandsgård fra 1777, da de hørte nogle høje knald.

Artiklen fortsætter under videoen med Irina Olsen...

– Vi sad og så den spændende afgørelse i 'X Factor'. Så sagde jeg til Richard: ”Det er godt nok for meget, hvis de holder nytår igen og skyder af!”. Så blev vores stue oplyst af blå blink, og vi hørte udrykning. Lige uden for vores vinduer på vejen holdt tre store brandbiler. Der stod voldsomt høje flammer fra taget på naboens udhus. Og det var lige begyndt at blæse kraftigt, fortæller Vibeke med dirrende stemme.

Især Richards hustru, Vibeke, fik hjertebanken, da
ilden brød løs. – Jeg har en gang som ung pige været
ved at brænde inde på KFUK i Horsens. Hele opgangen
og trappen brændte, så jeg måtte ud på gesimsen.
Især Richards hustru, Vibeke, fik hjertebanken, da ilden brød løs. – Jeg har en gang som ung pige været ved at brænde inde på KFUK i Horsens. Hele opgangen og trappen brændte, så jeg måtte ud på gesimsen.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Derfor tog forlovede ‘Love is blind’-Jackie på date med en anden

– Gud ske lov blæste vinden ud over markerne. Havde den blæst ind mod os, så havde vi haft ild i vores hus. Lige pludselig stod hele byen samlet derude, for alle troede, at det var købmandsgården, der brændte. De kunne se flammerne helt nede i den anden ende af byen. Brandvæsenet arbejdede med at slukke branden til klokken 2 om natten. Jeg gik ikke i seng før klokken 3, hvor jeg kunne se, at det var helt slukket, siger Vibeke.

LÆS OGSÅ: Sidney Lee taler fra graven: Hør hans stemme her

Parrets
stråtækte købmandsgård nær
Aarhus
overlevede heldigvis den
voldsomme brand.
Parrets stråtækte købmandsgård nær Aarhus overlevede heldigvis den voldsomme brand.

Richard og Vibeke har indrettet sig efter at bo i et stråtækt hus.

– Vi har kæmpe respekt for ild, og derfor tager jeg aldrig ud at spille nytårsaften. Aldrig. For når folk får lidt at drikke og skal ud at skyde raketter af, så er de ligeglade med, om de står fem eller 200 meter fra huset. Vi går heller aldrig fra et tændt stearinlys, fortæller Richard, 75, som også sov dårligt den nat.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-stjerne bliver en del af Dansegarderoben

– Jeg gik ud og talte med indsatslederen, og han forsikrede mig om, at de ikke tog herfra, før ilden var slukket helt.