Liv Martine Hansen (Foto: Klaus Bo Christensen)
Liv Martine Hansen (Foto: Klaus Bo Christensen)

'Bagedyst'-vinder rørt til tårer: Tusind tak

Den tidligere 'Bagedyst'-vinder Liv Martine har opnået en stor milepæl, som får tårerne frem.

Liv Martine Hansen lever et liv med diabetes, og i hverdagen hjælper en særlig sensor hende til at måle blodsukker, så hun kan dosere den rette mængde insulin, men det er ikke alle diabetikere, der er heldige at have sådan et hjælperedskab.

LÆS OGSÅ: Katja fraråder de nye landmænd én ting: Jeg blev ked af det

Derfor har Liv på vegne af diabetikere stillet et borgerforslag, som lyder: 'Personer med insulinkrævende diabetes skal have ret til at få tildelt en sensorbaseret glukosemåler'. Borgerforslaget har høstet mere 50.000 underskrifter, hvilket betyder, at det nu går videre til behandling i Folketinget.

- I forstår slet ikke, hvor stort det her er for mig og rigtig mange andre. TUSIND TAK!! Nu går borgerforslaget videre i processen mod behandling i Folketinget!! 50.000 underskrifter. DET SKAL LYKKES! TAK TAK TAK. Nu kæmper vi videre! Tak til Diabetes foreningen for at støtte op om forslaget. Tak til alle mine medstillere! Tak til jer, skriver Liv Martine glad i et opslag på Instagram, hvor hun i en video er rørt til tårer.

Fik afslag

Da Liv Martine i første omgang selv søgte sensoren via sin kommune, fik hun afslag, det oplyser TV 2.

Derfor tog Liv Martine andre metoder i brug for at få den livsvigtige sensor.

- Derfor skrev jeg via mit erhverv til en virksomhed, som lavede de her målere og spurgte, om de ville sponsorere en til mig, hvilket de gerne ville, oplyser hun til mediet.

Nu håber hun, at hun med borgerforslaget kan hjælpe andre.