Alexandra om tabet af sin mor: Hun fik en smuk død

Med sorgen på afstand fortæller Alexandra nu om tabet af sin mor.

Sammen med sine to søstre var grevinde Alexandra hos sin mor, Christa Manley, da hun i starten af januar stille sov ind i sit hjem i Wien.

LÆS OGSÅ: Jesper Buch jubler: Drømmen er gået i opfyldelse

Med sorgen på afstand fortæller Alexandra nu om den sidste tid.

– Hun var næsten 90 år, og hun døde af alderdom. Det var en meget smuk død. Hvis der er en ting, vi kan være sikre på i livet, er det, at vi alle sammen skal sige farvel til det her sted. Og hvis man kan ønske sig en skøn død, så fik hun den. Uden smerter og med familien omkring hende derhjemme, sagde Alexandra, 58, til de fremmødte medier ved Parkinsonforeningens årlige Unity Walk gennem København.

LÆS OGSÅ: Efter mødet med fyrene: Skuffelse hos Mette og Julie

Dybt involveret

Christa med
Alexandra og
børnebørnene
Felix, 20, og
Nikolai, 23.
Christa med Alexandra og børnebørnene Felix, 20, og Nikolai, 23.

Protektionen for den velgørende organisation har grevinden beholdt, efter hun for et par år siden genoptog sin erhvervskarriere. Oplysningsarbejdet ligger hende meget på sinde, og hun har gennem årenene involveret sig dybt og tager sig altid tid til at tale med ramte og pårørende. Hun deltog også i arrangementets yoga-undervisning ved Vor Frue Kirke.

LÆS OGSÅ: Fandt hinanden i 'Kærlighed hvor kragerne vender': Sådan går det i dag

– I dag var der en kvinde, der kom hen til mig. Hun var bare 33 år, da hun fik konstateret Parkinsons. Det er ungt. Men grunden til, at de bliver yngre og yngre, er fordi man er blevet dygtigere til at diagnostisere, sagde en berørt Alexandra fra scenen til de mange deltagere.

”Jeg har haft bedre år”

Kort efter sin mors død måtte grevinde Alexandra gennemgå et pinefuldt brud med kæresten Nicolai Peitersen, der viste sig at have bedraget hende med smykkesælgeren Mai Manniche.

Det er hun ved at have rystet af sig og glæder sig nu til en sommer, der blandt andet byder på rejser med sønnnerne.

LÆS OGSÅ: Mads om ny kæreste: Hun havde meldt sig til 'Kærlighed hvor kragerne vender'

– Jeg har haft bedre år. Men jeg har det strålende, sagde grevinden til de tilstedeværende medier og takkede sine ”skønne veninder”, der også bakkede hende op ved arrangementet med Parkinsonforeningen.