Ærlige Claire Ross-Brown: Jeg følte mig illoyal

Claire Ross-Browns mand, Morten Benn, fik hende heldigvis overtalt og parret har ikke fortrudt valget siden.

Det er et elegant par, som åbner døren, når man ringer på hos Claire Ross-Brown og hendes mand, Morten Benn. Ved Claires side står den næsten firårige shiba inu, Kento, der møder dagens gæst med ro.

LÆS OGSÅ: Gentager succes: Lisbeth Østergaard bliver vært igen

Artiklen fortsætter under videoen...

– Kento er mere kat end hund. Han kigger på os og tænker: ”Jeg kommer ikke, du må komme til mig”. Morten kalder ham en menneskelig hund, for han har en sjette sans med, hvordan du har det. Og så har han en elegant gang, fortæller Claire Ross-Brown, 51, som bor i en dejlig villa lige ud til Ermelunden i Charlottenlund.

Claire er mest kendt som skuespiller fra 'Klovn' og 'Friheden', men i dag har hun sit eget tøjfirma, C. J. London, og arbejder som specialkonsulent inden for bank- og investeringsverdenen.

Hun og Morten har tilsammen børnene Frederikke, 28, William, 26, og Scarlett, 22.

– Jeg plejer at sige, at Kento er den mest velopdragne af vores børn. Han er meget forkælet, og vores børn er hans søskende, når de kommer hjem. De er jo flyttet hjemmefra, men han giver alle så meget glæde, når vi laver en familietur sammen Ermelunden, fortæller Claire.

– Han er rigtig god med vores barnebarn, Finn på halvandet år. De er bedste venner. Finn kan tage et ben ud af munden på ham, uden han siger noget. Og så er han god med mennesker, som er bange for hunde. Kento er familiens tredje hund.

LÆS OGSÅ: Rasmus Bjerg afslører store forandringer i familien: - Det er mærkeligt

Artiklen fortsætter under billederne...

– Normalt kan en shiba inu ikke gå løs uden snor på, men Kento kan. Han klisterer til mig, når vi er ude at gå.
– Normalt kan en shiba inu ikke gå løs uden snor på, men Kento kan. Han klisterer til mig, når vi er ude at gå.
Når Claire er job, går Kento i hundebørnehave hos Ida i 'Daycare 4 Dogs', hvor alle Claires hunde har gået.
Når Claire er job, går Kento i hundebørnehave hos Ida i 'Daycare 4 Dogs', hvor alle Claires hunde har gået.
To gange årligt fælder Kento kraftigt, hvilket kræver en del pelspleje. Lige nu smider han vinterpelsen og nyder, at Claire børster ham.
To gange årligt fælder Kento kraftigt, hvilket kræver en del pelspleje. Lige nu smider han vinterpelsen og nyder, at Claire børster ham.

– Vores første, Kuma, en shiba inu, blev 13 år, og så fik vi en sibirian husky, Chiko. Efter vores første hund tænkte jeg: ”Kan jeg elske en ny hund lige så højt?”. Men hver hund har jo sin egen personlighed. Det var hårdt med slædehunden, for han havde et meget højt aktivitetsniveau og var ”på” 11 timer i døgnet. Det kunne vi slet ikke honorere, så efter fire år gav vi ham til en familie, som også havde hans bror. Vi fik billeder af ham, og besøgte ham efterfølgende, hvor han var meget lykkelig. Jeg ville først have en ny hund igen, efter at Chiko var død, for jeg følte mig illoyal som hundemor, hvis jeg bare fik en ny hund, efter vi gav ham væk. Men efter fire år fik Morten mig overtalt.

LÆS OGSÅ: Bolette og Jaffer klar med babynavn

Fakta

Shiba Inuen er den mest populære japanske hunderace og har meget af naturhundens væsen i behold. Den er aktiv, intelligent, stolt, viljestærk, nysgerrig og modig, men også stilfærdig, værdig og loyal mod sin familie. Den har en meget stor interesse for vildt og dufte, både jagtlyst og aktionsradius kan være svære at holde nede, og kan derfor være svær at gå med løs. Kilde: Dansk Kennelklub

Efter huskyen var der ingen tvivl om den næste hund.

– Det var Morten, som ville have en shiba inu igen. Han elsker Kento, fordi han er en meget ren hund. Når han har været ud i regnvejr, så skal hans poter selvfølgelig tørres, men vandet trænger ikke ind i hans pels. Ligesom en kat, så er Kento vild med fisk.

LÆS OGSÅ: Sinan fik advarsler af produktionen i 'Paradise Hotel'

– Han elsker laks, og han får nogle lækre godbidder. Han får tørfoder og kylling. Han spiser kun, når han er sulten, så hans mad kan godt stå længe, hvis han ikke gider spise den. Han er ikke motiveret af mad. Men han elsker godbidder, siger Claire grinende.

LÆS OGSÅ: Efter operation: Emil tilbage på Havana