Ikke set på tv: 'Bagedyst'-deltagerne får masser af hjælp

Det er atter tid til kagekunst i teltet og dermed også en ordentlig omgang opvask.

Glaze, temperering og modellering.

De kreative folder vil ingen ende tage i 'Den store bagedyst', og det er atter tilfældet, når premieren på sæson 12 løber over skærmen i aften. I den forbindelse er det passende at tage et kig ind bag teltdugen på alt det opvask, som programmets deltagere formår at producere.

LÆS OGSÅ: Gustav forklarer: Derfor er Bella ikke med mere

Når Tim Vladimir råber: "Træd væk fra jeres kager!", så går der kun et kort sekund før deltagernes arbejdspladser er ryddede for skåle, forme og beskidte piskeris, næsten som ren magi.

Denne sæsons Thomas Berg afslører, at der dog ikke er noget fortryllende på færde.

- De har nogle runners, nogle unge mennesker. Så når vi er færdige med at bage, så rykker de faktisk ind. Og så har de et lille mini telt ude bagved, hvor de kører det hele ind. Der har de en professionel opvaskelinje, fortæller han og uddyber:

- Det kører rimelig effektivt. Men de har jo også gjort det nogle gange nu.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Her er Dulfis kæreste

De vidunderlige mesterværker, der gang på gang bliver placeret på dommerbordet, går heller ikke til spilde. Produktionen får nemlig også en bid af kagen bogstaveligt talt. Kagen bliver nemlig spist af produktionsholdet og de andre deltagere, og nogle gange får deltagerne også et stykke med hjem til familien.