Ukrainske Maryna: Kan ikke komme i kontakt med sine forældre

Maryna er fyldt op med bekymring om situationen i Ukraine.

Krigen i Ukraine påvirker i særdeleshed Maryna Varkholiak, der blev kendt fra 'Landmand søger kærlighed', hvor hun faldt pladask for landmand Svend. Maryna er selv fra Ukraine, og hendes forældre i 60-års alderen bor stadig i den ukrainske by Gavrylivka, 30 kilometer fra hovedstaden Kiev.

Artiklen fortsætter under videoen af Stine og Niels, der fortæller om deres kommende bryllup.

LÆS OGSÅ: Kærligheden brast: 'Landmand'-Svend er igen single 

Ifølge Maryna har forældrene barrikaderet sig i en kælder, og de kan ikke komme væk fra Gavrylivka, hvor de russiske styrker ifølge forældrenes meldinger er brudt igennem med tanks. Det betyder også, at Maryna ikke kan komme i kontakt med forældrene.

- Lige nu kan vi ikke få fat i dem. Internettet er også nede flere steder, og det er svært at komme igennem, siger Maryna Varkholiak til TV 2 Nord.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde efter 'X Factor': ALT føles meningsløst

Maryna havde ellers for en måned siden inviteret sine forældre til Danmark, fordi hun var nervøs for hele situationen, men der følte forældrene ingen frygt.

- De troede, at hvis det gik det i retningen mod krig, ville det gå mere langsomt. De havde slet ikke forventet det her, fortæller Maryna Varkholiak fortsat til TV 2 Nord.

LÆS OGSÅ: Kendt musiker gør en forskel: klipper alt sit hår af

Maryna skriver fortsat på sin Instagram, at landsbyerne er uden lys, vand og varme, og at der ingen mad er. To babyer er blevet født, og de har ikke adgang til hospitaler. Samtidig er flere sårede og dræbte - heriblandt et barn.

Maryna deler ligeledes et foto af sin gamle børnehave, som i dag er sprængt i stykker.

LÆS OGSÅ: Irina om krigen i Ukraine: Jeg har dårlig samvittighed

Til Realityportalen uddyber Maryna situationen:

- Vi havde kun internetforbindelse den første dag, hvorefter den forsvandt. Den 26. kom kampvogne fra den hviderussiske side til vores landsby. De beskadigede et par huse og en børnehave. Der var mennesker i bunkeren i børnehaven på det tidspunkt. Mine forældre gemmer de sig i kælderen i en fire-etagers bygning. Der er ingen betingelser for ophold der, der er ingen lys, vand og varme, fortæller Maryna og fortsætter:

- Jeg håber, at når denne krig er forbi, vil vi mødes igen, og jeg vil være i stand til at kramme og kysse dem. Jeg er meget bekymret for dem, slutter Maryna.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-stjerne viser kæresten frem: Smaskforelsket