Kolbøtten fra 'Løvens hule': Min virksomhed kostede mig ægteskabet

Henrik vakte store grin i 'Løvens hule', men hans iværksætterrejse har ikke været lutter lagkage.

Den 49-årige iværksætteren Henrik Andersen gik ind i 'Løvens hule', spredte vilde grin i studiet og kom ud med investoren Jacob Risgaard, der nu ejer 33% af hans bæredygtige betonvirksomhed LIKEconcrete.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS! Mai Manniche har fået en kæreste

Henrik startede ellers med at være helt rundt på gulvet, da han kom ind i studiet og så, at hans betonprodukter ikke var sat op, som han havde forberedt det i sin præsentation. Men efter kort tid kunne han alligevel sænke skuldrene og slappe af overfor løverne.

- Så begyndte de at grine helt vildt - utilsigtet af min accent, det ved jeg ikke - men der kom ret hurtigt en løs stemning. Og det betød jo så også, at selvom min præsentation den mere eller mindre røg, så trak de mig ind og så begyndte jeg bare at snakke og være mig selv. Så var det bare lige pludseligt sjovt og hyggeligt, fortæller Henrik til Realityportalen.

Henrik fik løven Jacob Risgaard med som investor i LIKEconcrete

Jacob Risgaard i 'Løvens hule' sæson seks (Foto: Per Arnesen/DR)
Jacob Risgaard i 'Løvens hule' sæson seks (Foto: Per Arnesen/DR)

TAG QUIZZEN: Den store 'Løvens hule'-quiz

Drømmen kostede ægteskabet

Men selvom det var tydeligt, at der var liv og glade dage i 'Løvens hule'-studiet, da Henrik kom forbi - hvor han blandt andet blev kaldt for en kolbøtte af Jesper Buch og kaldt for "bedre end samtlige kopper kaffe" af Jacob Risgaard, som tilmed ville være kærester med ham - så er det bestemt ikke kun fryd og gammen at drive selvstændig virksomhed, sådan som Henrik har gjort de sidste mange år.

- Jeg havde en trang til at følge den her drøm om at skabe noget i Danmark, og så må jeg jo bare følge den til dørs. Og heldigvis så ser det nu ud som om, det lykkes. Men der er da røget nogle rigtigt gode venskaber, fordi jeg har simpelthen ikke haft tid og overskud til at pleje dem. Ligesom jeg heller ikke havde tid til at pleje mit ægteskab, fortæller Henrik ærligt.

LÆS OGSÅ: UH! Er dette Jesper Buchs nye kæreste?

Han var sammen med ekskonen Henriette i knap tyve år og sammen fik de tre børn - 11-årige Selma, 15-årige Mads og 18-årige Emil - før de i april 2020 blev skilt.

- Hun havde giftet sig med en mand, der kunne tage hende på all inclusive rejser hvor som helst og når som helst, og fik en mand, som solgte sin bil og så pakkede vi hendes Mitsubishi Colt med fem personer og tog på ti kvadratmeter træhus på Samsø. Så det er jo også livsstilen og den usikkerhed, som hun har levet med i så mange år, så hun kunne simpelthen ikke være med mere, forklarer Henrik ærligt.

LÆS OGSÅ: 8 ting du ikke vidste om 'Løvens Hule'

Heldigvis har han og ekskonen fortsat det gode samarbejde om børnene, som de fordeler mellem sig nogenlunde ligeligt.

- Vi har det fint sammen i dag. Vi er sammen til traditioner og fødselsdage, og hvis en af børnene er kede af det, så gør vi et eller andet sammen for at vise børnene det. Men der er ikke noget kærlighed tilbage, forklarer han.

Herunder kan du se Henriks tre børn Emil, Selma og Mads

Henriks tre børn, Emil, Selma og Mads på en ferie ved Hvidbjerg Strand (Foto: Privat)
Henriks tre børn, Emil, Selma og Mads på en ferie ved Hvidbjerg Strand (Foto: Privat)

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Realitybabe i stort vægttab

Kvalitetstid med børnene

Henrik holder altid humøret højt, selvom han flere gange har løbet panden mod muren med sin virksomhed - blandt andet da han gik konkurs i 2019. Men nogle omkostninger vejere tungere end andre for den farverige iværksætter, og de økonomiske er ikke en af dem.

- Det tidspunkt, hvor jeg blev rigtig ked af det, det var da min datter græd, da hun hørte, hendes mor og far skulle skilles. Det gjorde ondt, fortæller han ærligt.

LÆS OGSÅ: Nu kommer Danmarks første datingprogram KUN for mænd

Henrik har grundet sin krævende virksomhed sat kærlighedslivet helt til side, og så prioriterer han sin fritid til sine børn, selvom han stadig gerne vil blive bedre til at balancere mellem arbejde og alt det, der også er derudover.

- Mine børn, det er kvalitetstid. Det er ikke kvantitet. Men det, jeg i det mindste kan gøre, det er, når jeg har børnene, så er det dem, jeg er sammen med, og så har vi nogle klare aftaler med, hvornår jeg ikke skal tage telefonen, fortæller Henrik.

LÆS OGSÅ: 'Løvens hule'-drama: Iværksætter stopper samarbejdet med løverne

Fremad i virksomheden

Men nu går det heldigvis fremad for Henrik og LIKEconcrete, der tidligere har haft svært ved at genere overskud. Og fremgangen skyldes i høj grad, at Henrik fik sit ønske opfyldt om at få en løve med i sin stald.

Siden Henrik deltog i 'Løvens hule' er hans virksomhed nemlig støt vokset, så der i dag er snart seks fuldtidsansatte og syv studentermedhjælper i produktionen, da salget er gået strygende opad. Ikke mindst fordi Jacob Risgaards Coolshop har overtaget al websalget. Derudover så fulgte Henrik faktisk også løven Christian Arnstedts råd om at begynde at producere videoer af sig selv for at fremme virksomheden.

LÆS OGSÅ: Robin deler trist nyhed: Derfor sover Mathilde på hotel

Så Henrik er ovenud lykkelig for samarbejdet, selvom de mange timer, han lægger i produktionen af sine mange betonprodukter har givet ham en titel, han ikke er helt begejstret for.

- De kalder mig fabrikanten. Jeg synes ikke lige, det er det mest sexede stillingsbetegnelse, men det er okay, griner Henrik.

Herunder kan du se et spejl, der er et af Henriks bæredygtige betonprodukter

Henriks virksomhed sælger produkter i bæredygtig beton, blandt andet dette spejl (Foto: Incado.dk)
Henriks virksomhed sælger produkter i bæredygtig beton, blandt andet dette spejl (Foto: Incado.dk)

LÆS OGSÅ: 'Løvens hule' slår flere rekorder