Efter hård kritik af 'Gift ved første blik': Nu forklarer DR

Det kendte datingprogram 'Gift ved første blik' møder stor kritik. Nu svarer DR igen.

I dag bliver sidste afsnit af 'Gift ved første blik' sendt. Programmet er nået til sin ottende sæson, og derved er seerne også ved at kende formatet ud og ind.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Mette: Jeg er rystet over DR

I år har succesraten mildest talt ikke været imponerende. To af parrene dropper ud af eksperimentet før tid, og de resterende par har haft mange konflikter, som for seerne kan være svære at se sig ud af.

Ifølge tidligere caster Marlene Weybøll, så bliver deltagerne svigtet af produktionsselskabet. Det siger hun i en klumme til Soundvenue. Her giver hun tydeligt udtryk for, at hun bliver fysisk utilpas, når hun ser, hvad deltagerne i 'Gift ved første blik' udsættes for.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik': Afslører ny kæreste

- Det virker, som om produktionen bevidst har valgt par, der vil ødelægge hinanden. Der er traumatiserede deltagere med, forklarer hun og peger blandt andet på Patrick, som har haft en voldsomt barndom. Og Olivia, der kommer fra et usundt forhold.

Marlene Weybøll sætter hermed spørgsmålstegn ved, om deltagerne bliver castet for dramaets skyld.

Og netop den påstand bliver bakket op af en tidligere deltager af programmet, Christina Gouveia. I et interview til Vejle Amts Folkeblad fortæller hun også, at hun føler sig overbevist om, at hele programmet handler om at underholde seerne.

LÆS OGSÅ: ÅH NEJ! Stor flugt i 'Gift ved første blik'

DR er uenige i kritikken.

DR er ikke enig i kritikken af programmet. Det fortæller redaktør Anna Askov til HER&NU.

- Jeg vil gerne understrege, at deltagerne ikke vælges ud fra deres dramatiske potentiale men på baggrund af deres ønsker, udtalelser, eksperternes vurdering og matchpotentiale. Hele holdet på 'Gift ved første blik' og DR ønsker det bedst mulige forløb for deltagerne. At de både lærer noget om dem selv og kærligheden i forløbet - og samtidig finder en livspartner. Men 'Gift ved første blik' er også en meget intens proces, hvor deltagerne ikke altid reagerer, som de troede, de ville, eller kan reagere mere stærkt i situationer, end de nødvendigvis ville gøre udenfor eksperimentets rammer. Og her gør vi selvfølgelig vores allerbedste for at hjælpe og støtte dem undervejs.

Om de resterende deltagere vælger at forblive gift eller lader sig skille, kan du allerede se nu på DRTV eller klokken 20.00 på DR 1.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-par: Derfor drikker vi så meget