ÅH NEJ! Stor flugt i 'Gift ved første blik'

Succesraten er ikke prangende i 'Gift ved første blik'. Nu svarer DR.

Det er så yndigt at følges ad, synger man i kirken, når to mennesker har sagt ja til at dele resten af livet med hinanden.

Helt så yndigt er det dog ikke i DR's program 'Gift ved første blik'. Og selvom programmet ikke er slut endnu, vælger to par alligevel at trække sig fra eksperimentet i dagens afsnit, fordi kemien ikke er tilstede.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik': Det sker, hvis en deltager dør

Og har man set med fra starten, så ved man, at mange af deltagerne har haft konflikter allerede fra starten af ægteskabet.

DR erkender dårlig succesrate

Alligevel mener DR ikke, at 'Gift ved første blik' er en såret kriger i tv-land. Men de ærger sig over, at der ikke er flere par, der er fundet sammen i løbet af 'Gift ved første blik'.

- Der er ikke noget, vi hellere vil end, at det skal lykkes for vores par, og derfor gør vi også en kæmpe indsats for at støtte og hjælpe dem igennem hele processen, samt lave det bedst mulige match. Men kærlighed er en svær størrelse, som vi desværre ikke kan tvinge frem. Vi kan kun skabe de bedste betingelser og det bedste potentiale. Hvad parrene hver især stiller op med det potentiale, er jo op til dem selv, forklarer DR redaktør Anna Askov til HER&NU.

LÆS OGSÅ: 'Landmand'-deltager har fundet kærligheden i Norge

Succesraten er ikke imponerende for programmet, da størstedelen af parrene fra alle sæsonerne efterfølgende er blevet skilt. Men de hårde statistik lader DR sig tydeligvis ikke kue af.

- Vi evaluerer løbende og hvert år på, hvordan det er gået, og lytter især til de medvirkende. Her får vi hvert år meget positive tilbagemeldinger, fordi processerne for dem hver især er med til at gøre dem klogere på dem selv og andre i en potentiel kærlighedsrelation. Og ofte finder de også kærligheden lige efter programmet. Men vi er selvfølgelig opmærksomme på succesraten og evaluerer formatet løbende.

LÆS OGSÅ: Klar til reality-tv

Hvilke par der forlader programmer eksperimentet, og hvordan det går de resterende par, kan du se i dagens afsnit af 'Gift ved første blik' på DRTV eller klokken 20 på DR1

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-par: Derfor drikker vi så meget