Ærlige Ditte Julie: Jeg frygter ensomhed

En knap så vellykket rejse gav Ditte Julie stof til eftertanke, og nu deler hun sårbart ud af sine frustrationer, usikkerheder og frygt.

'Bagedyst'-stjernen Ditte Julie Jensen har brugt sin weekend på at tage ud på en længere rejse - både mentalt og geografisk.

LÆS OGSÅ: Sille åbner op: Derfor vil jeg ikke have børn

Det er første gang, hun rejser alene, og derfor er rejsen til Costa Rica ikke kun en tur ud af Danmark - den er også en tur ud af Ditte Julies tryghedszone.

- Turen til Costa Rica gik ikke som planlagt - eller gjorde den faktisk i virkeligheden det? indleder Ditte Julie søndag i et opslag på sin Instagram, som kan ses nederst i artiklen, og fortsætter:

- I går strejkede personalet i Paris, så min flyver fra København til Paris endte med at være 2,5 time forsinket, og jeg nåede ikke min flyver til Costa Rica. Dybt frustrerende. Jeg blev ombooket og indlogeret på et gråt lufthavnshotel, og her til morgen er jeg fløjet til Amsterdam for at skulle med en flyver til Costa Rica senere i dag.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Jeanette Ottesens søn er blevet døbt

Turde ikke være alene

De uforudsete problemer med rejsen gav skub til den frygt, Ditte Julie i forvejen havde for sin lange rejse - men de gav også skub til en ordentlig omgang refleksioner over, hvordan de mange frustrationer kunne vendes til noget positivt.

- Jeg er af den overbevisning, at alt sker af en grund, og jeg brugte ikke mange minutter i går på at finde frem til, hvorfor min første soloferie skulle starte sådan. Jeg har aldrig turde rejse alene. Jeg har levet i min egen overbevisning om, at jeg ikke er god nok til engelsk. Så det vil skabe vanskeligheder for mig. Jeg har aldrig turde være alene (frygt for ensomhed), aldrig turde spise alene, skriver den ærlige Ditte Julie i opslaget.

LÆS OGSÅ: 'Ex on the beach'-Julica og Oliver taler ud: Du er en stor, fed nar!

Det er netop denne frygt, der fik 'Over Atlanten'-deltageren til at begive sig ud på sin dannelsesrejse.

- I slut 2022 besluttede jeg, at jeg ville gøre op med mit eget selvskabte fængsel og tage ud at rejse alene. Jeg havde frygt og uro i kroppen i går, men blev ved med at stoppe mine tanker og sige, “Selvfølgelig kan du”. Men inderst inde troede jeg nok ikke helt på det alligevel. Derfor måtte jeg kastes ud i det - ingen vej udenom!

LÆS OGSÅ: Aldrig sket før i ‘Løvens Hule’

Stolt af sig selv

Kastet ud i det blev hun lige fra hun begav sig afsted på sin rejse.

- I går skulle jeg tale ekstremt meget engelsk - planlægning, ombooking, finde tog og hotel på egen hånd, spise alene, være alene, og jeg græd. Jeg grinte også lidt ad mig selv! Men var jeg bange? Nej, og jeg kunne godt. Vildeste læring! Og jeg ved, jeg skulle åbne den del inden i mig, for at kunne lande i min indre rejse på Costa Rica, skriver den optimistiske Ditte Julie og afslutter:

- Livet vil altid udfordre os, teste os og lære os, vi vælger selv, hvordan vi griber det an. Og ærligt - jeg er stolt af mig selv! Jeg har lige sat mig selv fri og delt min sårbarhed. Costa Rica, here I come.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-deltager indlagt: Har aldrig oplevet sådan en smerte

LÆS OGSÅ: Tobias Hamann viser rundt: Se vores nye lejlighed