'Bagedyst'-deltagere udfordret: Intet varmt vand

'Bagedyst'-deltagerne er ikke kun udfordret på kreativitet, men også på det helt lavpraktiske.

Hemmelighederne bag konstruktionen af det ikoniske bagetelt ved Clausholm Slot på Djursholm blev afsløret i 'Bogen om Den store bagedyst' for sidste år. Der kan man læse, at det hvert år tager produktionen en hel uge at sætte teltet op, og at der ikke er varmt vand i hanerne, når deltagerne bager om kap.

LÆS OGSÅ: Fandt ikke kærligheden på tv: Får tilbud i indbakken

Der bliver trukket omtrent 1000 meter elkabler ud til teltet, som forsyner strøm til både kameraer, køleskabe og lamper. Derudover bliver der selvfølgelig trukket vandrører ud til teltet, men der løber kun koldt vand i, hvilket betyder, at deltagerne må koge deres vand, hvis de skal bruge varmt vand til kreationen af deres kager.

Derudover er der heller ikke afløb i teltet. For at få vandet ud af køkkenerne igen er der derfor placeret en spand under vasken, hvor der normalt ville være afløb. Produktionens runnere har altså også en udfordring under dysterne, da det er deres arbejde at tømme spandene, inden vandet løber over og ud på gulvet.

Artiklen fortsætter under videoen.

Udover forsyningen af vand og strøm er produktionen også udfordret af den ujævne plæne, som teltet på 432 kvadratmeter er bygget på. De ti deltager-køkkener skal stå i vatter, så mousse og gelé kan sætte sig jævnt i kagerne, og derfor er den ene side af teltet klodset omkring 1,2 meter op.

LÆS OGSÅ: Geggo forklarer: Derfor bliver Linse ikke en stor del af 'Lang fra Bryggen'

Hvordan deltagerne klarer sig uden varmt vand, kan du følge med i i aften kl 20 på DR.