Thomas Castberg og gæstedommer Jesper Vollmer i 'MasterChef Jul' 2020. (Foto: TV3)
Thomas Castberg og gæstedommer Jesper Vollmer i 'MasterChef Jul' 2020. (Foto: TV3)

Thomas Castberg om 'MasterChef Jul': Der er en gensynsglæde

'MasterChef Jul' og 'MasterChef' minder om hinanden, men der er en vigtig forskel, der får dommeren Thomas Castberg til at slappe mere af ved det ene program frem for det andet.

Thomas Castberg har været dommer i 'MasterChef' siden 3. januar 2012, og han har derfor mere end otte års erfaring i det populære madprogram på TV3, som gennem årene kun er blevet mere og mere populært. Og selvom mange vil mene, at der ikke er den store forskel på 'MasterChef' og 'MasterChef Jul', ser Castberg stor forskel på de to programmer.

- Vi har jo tidligere deltagere med og ofte nogen, der er gået til finaleugerne. Så vi har dygtige folk med, der kender formatet, og de ved, hvordan det foregår, så det er en hyggeligere situation og ikke så stressende. Det skal også helst skinne igennem, for det er jo jul, fortæller Thomas Castberg til HER&NU.

LÆS OGSÅ: ‘MasterChef’-deltagers drøm gik i opfyldelse

For Castberg er det en gensynsglæde og en glæde i at se dygtige mennesker lave mad, når han står i 'MasterChef Jul' studierne.

- Normalt i 'MasterChef' er deltagerne nye, og de første uger er mange enormt stresset, så det er rart i 'MasterChef Jul', at de har været igennem det før, og det bliver mere hyggeligt.

LÆS OGSÅ: Silas lagt for had: Overvejer at trække sig fra ‘Vild med dans’

Ud over at deltagerne er mere rolige, så har Castberg også bemærket en anden udvikling i de gamle deltagere.

- De er også mere modigere. De er mere erfarne i at lave 'MasterChef', fortæller han fortsat.

LÆS OGSÅ: Mikkel ude af 'MasterChef jul': Det hele gik i kage

Lige nu er Thomas Castberg i gang med at optage semifinaler og finaler i ’MasterChef’ 2021.

- Det er først nu, at deltagerne begynder at slappe af, så det er først nu, vi virkelig ser deltagerne præstere, hvilket de også skal på nuværende tidspunkt i konkurrencen. Så der er mange nerver på, og det er der ikke på samme måde i 'MasterChef Jul', så det er meget hyggeligere på mange punkter.

LÆS OGSÅ: TV 2 bekræfter: Corona-smitte på 'X Factor'-holdet