Sonja fra Saxogade blev 61 år: Døde pludseligt

Sonia Maria Sander var glad til det sidste, om end hun savnede at kramme familien.

Sonia Maria Sander, der som ni-årig blev kendt i tv-serien 'Sonja fra Saxogade', døde i sidste uge hjemme i sin ældrebolig i Leifgården på Islands Brygge i København efter et slagtilfælde. Hun blev blot 61 år.

- Hun har været syg i mange år, men det var uventet, fortæller datteren Sara til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy jubler: Lillesøster ligner Josephine

På trods af en rygskade fra sin tid som sygehjælper, der betød hun måtte sidde i kørestol, var hun glad og havde det godt til det sidste.

- Men hun var ked af ikke at kunne kramme og kysse os på grund af Coronaen. Det var meget voldsomt, når man har været vant til at have så tæt kontakt med sine tre børnebørn, fortæller Sara, der sammen med sin mand Jonas har Elliot, 14, Nora, 11, og Molly på halvandet.

– Min mor var en fantastisk mor og mormor, og vi savner hende rigtig meget.

LÆS OGSÅ: Endnu en elskerinde står frem: Sådan gjorde Peter Madsen ved mig
Havde svært ved berømmelsen
Barnerollen som den nørdede pige med krøller og hornbriller fik hun efter at have mødt instruktøren Jytte Hauch-Fausbølls datter Julie under leg i Skydebaneparken på Vesterbro. Serien, der faktisk blev optaget i Absalonsgade, gav den letgenkendelige Sonia en voldsom berømmelse, som hun havde det dårligt med.

– Det blev svært, når jeg kom ud af mit eget nabolag, hvor jeg blev genkendt af alle, og hvor mange råbte: ”Ja, ja, ja” efter mig. De kendte mig, og jeg kendte jo ikke dem. Det var rædselsfuldt. Jeg kan huske, at jeg gik og gemte mig i min mors grimme læggede nederdel. Til sidst bevægede jeg mig ikke uden for min egen gade, fortalte hun til Berlingske for et par år siden.

 'Sonja fra Saxogade' (Foto: DR)

LÆS OGSÅ: Glad 'Vild med dans'-babe: Det er verdens bedste match

Som voksen fik hun et mere afslappet forhold til at blive genkendt - så længe folk undlod at røre ved hende, når de skulle have et billede.

Familie og venner tog i lørdags afsked med Sonia Maria Sander i Hans Tausens Kirke på Islands Brygge. HER&NU var forud for bisættelsen i kontakt med familien og respekterede deres ønske om at holde afskeden privat.

LÆS OGSÅ: Didde afslører fortid med stoffer

LÆS OGSÅ: Caroline Wozniackis svigermor afslører: De får et smukt barn
Sonia Maria Sander, der som ni-årig blev kendt i tv-serien 'Sonja fra Saxogade', døde i sidste uge hjemme i sin ældrebolig i Leifgården på Islands Brygge i København efter et slagtilfælde. Hun blev blot 61 år. - Hun har været syg i mange år, men det var uventet, fortæller datteren Sara til HER&NU. LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy jubler: Lillesøster ligner Josephine På trods af en rygskade fra sin tid som sygehjælper, der betød hun måtte sidde i kørestol, var hun glad og havde det godt til det sidste. - Men hun var ked af ikke at kunne kramme og kysse os på grund af Coronaen. Det var meget voldsomt, når man har været vant til at have så tæt kontakt med sine tre børnebørn, fortæller Sara, der sammen med sin mand Jonas har Elliot, 14, Nora, 11, og Molly på halvandet. – Min mor var en fantastisk mor og mormor, og vi savner hende rigtig meget. LÆS OGSÅ: Endnu en elskerinde står frem: Sådan gjorde Peter Madsen ved mig Havde svært ved berømmelsen Barnerollen som den nørdede pige med krøller og hornbriller fik hun efter at have mødt instruktøren Jytte Hauch-Fausbølls datter Julie under leg i Skydebaneparken på Vesterbro. Serien, der faktisk blev optaget i Absalonsgade, gav den letgenkendelige Sonia en voldsom berømmelse, som hun havde det dårligt med. – Det blev svært, når jeg kom ud af mit eget nabolag, hvor jeg blev genkendt af alle, og hvor mange råbte: ”Ja, ja, ja” efter mig. De kendte mig, og jeg kendte jo ikke dem. Det var rædselsfuldt. Jeg kan huske, at jeg gik og gemte mig i min mors grimme læggede nederdel. Til sidst bevægede jeg mig ikke uden for min egen gade, fortalte hun til Berlingske for et par år siden. 'Sonja fra Saxogade' (Foto: DR) LÆS OGSÅ: Glad 'Vild med dans'-babe: Det er verdens bedste match Som voksen fik hun et mere afslappet forhold til at blive genkendt - så længe folk undlod at røre ved hende, når de skulle have et billede. Familie og venner tog i lørdags afsked med Sonia Maria Sander i Hans Tausens Kirke på Islands Brygge. HER&NU var forud for bisættelsen i kontakt med familien og respekterede deres ønske om at holde afskeden privat. LÆS OGSÅ: Didde afslører fortid med stoffer LÆS OGSÅ: Caroline Wozniackis svigermor afslører: De får et smukt barn