Skuffet 'Luksusfælden'-ekspert: Det er så ærgerligt!

Jan Swyrtz er skuffet over aftenens deltager i TV3-programmet.

Jan Swyrtz og Carsten Linnemann havde taget turen til Nørresundby i Nordjylland, hvor de skulle hjælpe 21-årige Pernille, der var kommet i økonomiske problemer og skyldte mere end 220.000 kroner væk.

Et langt stykke henad vejen virkede Pernille ikke specielt samarbejdsvillig, og til at starte med nægtede hun både at sælge både iPad og tv, mens hun heller ikke var interesseret i at stoppe med at ryge. Derudover blev hun smidt ud af sin lejlighed, da boligselskabet opdagede, at hun havde forfalsket dokumenter og slet ikke betalt sit indskud på 41.000.

Langsomt begyndte alvoren dog at gå op for hende, og hun virkede til at komme på rette spor.

- Det var virkelig en svær uge, der startede med, at hun jo blev smidt ud af sin lejlighed og ikke helt kunne overskue det hele. Det var op ad bakke, men ugen sluttede positivt, og vi gik egentligt derfra med en følelse af, at det hele nok skulle gå, siger Jan Swyrtz til Realityportalen.dk.

LÆS OGSÅ: Bilsælgeren fra ‘Luksusfælden’: Jeg tjener intet på bilerne

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’: Pernille svindlede sig til lejlighed

Fantastisk forhandling

Den gode fornemmelse fortsatte også for Jan Swyrtz og Carsten Linnemann, da de forlod Nørresundby for at forhandle med Pernilles kreditorer. Og da de en måned senere vendte tilbage, var det med den gode nyhed, at de havde sparet hende for hele 51.000 kroner.

Den aftale fik Pernille dog aldrig præsenteret for sig. En vigtig del af Jan og Carstens forhandlinger var nemlig de 14.000 kroner, som Pernille havde fået i feriepenge og lovet skulle gå til afbetaling af gælden. Problemet var bare, at hun allerede havde brugt dem på frisør og andre ligegyldige ting.

- Jeg synes, det er så ærgerligt. Det er virkelig en tung følelse. Det var jo nogle helt fantastiske besparelser, der var blevet forhandlet hjem til hende, og vi glædede os faktisk rigtigt meget til at fortælle hende om det, siger Jan Swyrtz, der sammen med Carsten Linnemann måtte forlade Nørresundby uden at kunne hjælpe.

- Så ja, vi var noget skuffede, da vi forlod hende. Især fordi vi jo egentligt rejste med et positivt indtryk efter første gang og en overbevisning om, at hun nok skulle komme igennem det her.

LÆS OGSÅ: Uforstående ‘Luksusfælden’-ekspert: Vil deltagerne bare på tv?

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-ekspert: Folk forventer, at vi kommer med en tryllestav

"Forbered jer dog!"

Jan Swyrtz slår dog fast, at han er fortrøstningfuld på Pernilles vegne, og selv om han ikke har talt med hende siden, så tror han, at hun har lært af oplevelsen og nok skal klare det.

- Det er efterhånden tit unge folk, vi kommer ud til, og de bliver jo voksne og modne på et tidspunkt, og så skal de nok få gjort noget ved det. Det er lidt nemmere for unge mennesker end folk på 51, hvor børnene måske er flyttet hjemmefra, siger Jan Swyrtz, der dog stadig stiller sig uforstående over for især én ting.

- Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen. Jeg forstår ikke, at deltagerne ikke forbereder sig lidt, inden vi kommer. De ved, hvad programmet går ud på, og de ved, at vi vil tage cigaretterne fra dem og formentligt sælge bilen og andre luksusting.

- Hvorfor gør de ikke selv en indsats, når de har tilmeldt sig programmet, inden vi kommer. Vi skal altså starte helt fra bunden. Prøv at se, hvor gode besvarelser vi kan skaffe dem, når vi gør det. Tænk så på, hvad vi ville kunne gøre, hvad de allerede havde taget de grundlæggende skridt selv, slår han fast.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-par: Vi overholder ikke eksperternes budget

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-Kim: Er blevet truet på livet efter medvirken

LÆS OGSÅ: Pernille fra ’Luksusfælden’: Derfor sagde jeg “Fuck dig”

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.