Simon Kvamm forklarer: Derfor synger mit hold dansk

Simon Kvamm forklarer på Instagram, hvorfor han har besluttet, at deltagerne skal synge danske sange.

Hverken Outkast, Madonna eller Celeste kommer på setlisten hos Simon Kvamm lige foreløbig.

LÆS OGSÅ: WOW! Her er præmien til årets 'X Factor'-vinder

Det forklarer 'X-Factor'-dommeren i et opslag på Instagram.

- På mit hold går vi som udgangspunkt med sange på dansk. Det er der flere grunde til: Helt grundlæggende syns jeg dette er det naturlige udgangspunkt. Dansk er det sprog flertallet her i landet taler med hinanden på. Og drømmer på. Hvis man spurgte en englænder eller amerikaner, om de følte det naturligste udgangspunkt var at synge på engelsk eller et fremmedsprog, tror jeg slet ikke de forstod spørgsmålet.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Simon Kvamm (@simonkvamm)

LÆS OGSÅ: 'X Factor' -deltagere ikke i tvivl: Blachman spiller en rolle på tv

Kvamm har også en mission med dansk musik. For ham er der nemlig nogle danske talenter, som også fortjener sine minutter i spotlyset.

- Derudover vil jeg gerne slå et slag for dansksproget musik. Der er så mange gode artister og sange derude, som fortjener en tur i manegen i Danmarks største tv-underholdnings cirkus. Både nyere sange og juveler fra sangskattekisten (ingen af mine egne sange - bare for en god ordens skyld).

LÆS OGSÅ: Første liveshow: Bliver de aftenens største overraskelse?

Simon Kvamm afrunder opslaget med at forklare, at han regner med at få kritik for det valg, han har truffet.

- Endelig synes jeg ganske enkelt det er inspirerende med dogmer. At begrænse mulighederne ophæver faktisk handlingslammelse, oplever jeg. Det har i hvert fald antændt vores kreativitet på holdet, skal jeg love for. Jeg forventer at det dogmatiske vil møde kritik og ved ikke om jeg får tid til at forklare bevæggrundene ordentligt i programmet, så nu er det gjort her. Wish them luck