SE BILLEDERNE: Royale tvillinger fylder 12 år

I dag er det 12 år siden prinsesse Josephine og prins Vincent kom til verden og fuldendte kronprinsfamilien.

I dag er det 12 år siden prinsesse Josephine og prins Vincent kom til verden en kold lørdag formiddag i januar på Rigshospitalet i København.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary afslører: Sådan opdrager vi børnene

Klokken 10.30 blev Vincent født. Han var en lille dreng på 2.674 gram og 47 centimeter. Næsten en halv time senere klokken 10.56 fødte kronprinsesse Mary Josephine, som vejede 2.554 gram og var 46 centimeter. Dermed var kronprinsparrets børne-firkløver komplet.

LÆS OGSÅ: Andreas Bo jubler: Far igen

Tvillingerne blev døbt den 14. april samme år i Holmens Kirke, og deres fulde navn og titler er: Vincent Frederik Minik Alexander, Prins til Danmark, greve af Monpezat og Josephine Sophia Ivalo Mathilda, Prinsesse til Danmark, komtesse af Monpezat.

Vincent og Josephine indgår i arvefølgen til den danske trone som henholdsvis nummer 4 og 5 og er efterfulgt af deres fars lillebror, prins Joachim, i rækken af danske tronarvinger.

LÆS OGSÅ: Tina Lund i sorg: Himlen har fået en stjerne mere

I anledning af tvillingernes fødselsdag har kongehuset delt nogle nye portrætbilleder af Vincent og Josephine, som han ses herunder. Artiklen fortsætter efter billederne.

Stor rolle og skønt forhold

I det danske kongehus er der ingen tvivl om, at de royale tvillinger spiller en stor rolle. I 2022 fik de endda lov til at skyde den royale julekalender i gang med en sød video af de to, der i fællesskab lavede en juledekoration, som de blev enige om at give til deres farmor.

LÆS OGSÅ: Daniel Wagner afslører fremtid med Asta

Se den søde video herunder, artiklen fortsætter under videoen.

Vincent og Josephine har flere gange underholdt den danske presse ved at vise deres unikke søskendebånd. Man kunne blandt andet se Vincent give Josephine et kærligt klap på kinden til Hubertusjagt i 2021:

Og sidste år var tvillingerne alene til landskamp, hvor de heppede på det danske fodboldlandshold. Se videoen HER.