Sådan er det gået de tidligere 'Bagedyst'-vindere

I aften findes vinderen af 'Den store bagedyst' 2016, men hvordan er det gået de tidligere års vindere? Få svaret i artiklen.

Når finaleafsnittet i 'Den store bagedyst' i aften ruller over skærmen, er det femte gang, der findes en vinder i det populære program. Første gang, programmet blev sendt, var nemlig i 2012, hvor Nana Christensen løb med den berygtede kage-titel.

Men hvordan er det egentlig gået Nana og de efterfølgende vindere siden programmet?

LÆS OGSÅ: Jesper tabte finalen i 'Den store bagedyst': Jeg var MEGA skuffet

Vinder i 2012: Nana Sefeld (tidl. Frolov) Christensen 

Nana vandt i 2012 (Foto: DR).
Nana vandt i 2012 (Foto: DR).

Nana Sefeld Christensen har siden sin sejr i 2012 udgivet to opskriftsbøger, før hun helligede sig sin uddannelse. Hun har nu en Master of Science i Food Innovation and Health Specialet og skrev sit speciale hos Simply Chocolate, hvor hun udviklede sunde chokoladebarer med protein. Arbejdslivet nåede at runde DMRI (Danish Meat Research Institute) på Teknologisk Institut, inden Nana blev gravid sidste år.

- Lige nu er jeg på barsel, hvor jeg går og hygger mig med Christian på syv måneder. Jeg synes egentlig, der er nok at gøre med at få hjemmet til at hænge sammen, så bagning bliver det ikke til meget af. En kage til mødregruppen i ny og næ, boller til familien i weekenden og en bryllupskage til et vennepar inden jul, siger Nana.

LÆS OGSÅ: ER DET DIG? DR søger deltagere til ‘Den store bagedyst’

Annemette vandt i 2013 (Foto: James Thisted)
Annemette vandt i 2013 (Foto: James Thisted)

Vinder i 2013: Annemette Voss

For Annemette Voss blev sejren et kæmpe vendepunkt. Annemette lagde arkitektjobbet på hylden og kastede sig ud i en ny karriere som selvstændig. Det har indtil videre ført til flere bagebøger. Annemette blogger på 'Blogly' og har to Youtube-kanaler.

- Jeg er vild med, at jeg har formået at have succes med det, jeg elsker allermest - at skabe uforglemmelige øjeblikke i køkkenet med kagerne. Desuden er det befriende, at min ”vej” har taget en drejning, der gør, at jeg i dag også har fået rigtigt godt gang i min livsstilsblog, hvor jeg kan dele lækre kageopskrifter, men også sætte fokus på alt det, der optager unge, ambitiøse kvinder og mødre, forklarer Annemette, som i øjeblikket skriver på tre bøger, som udkommer i 2017.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Jesper kæmper for at blive far: Det er megahårdt

Vinder i 2014: Tobias Hamann-Pedersen

Tobias Hamann-Pedersen nåede ikke at være væk fra skærmen længe efter 'Bagedyst'- sejren i 2014, før han igen optag programmer til DR. Som tidligere rejseskribent for Jyllands Posten var det oplagt at rejse og bage, og det blev i 2015 til tv-programmerne 'Tobias På Kageeventyr', hvor han med inspiration fra mennesker, landskaber og oplevelser forenede hvert besøgt land i en kage.

I 2016 tog han til lande uden for Europa i serien 'Bag Verden - med Tobias'. Desuden har Tobias lavet tv-serien 'Smagen af et juleeventyr'. Tidligere i år blev han som den første amatør nogensinde sammen med konditor Palle Sørensen Danmarksmester i disciplinen chokoladeskulpturer ved Callebaut Chocolate Showpiece Competition. Tobias udgav sidste år opskriftsbogen 'Klassisk Tobias' og holder masser af foredrag.

LÆS OGSÅ: BAKING NEWS: Sådan foregår optagelserne til ‘Den store bagedyst'

Liv vandt i 2015. (Foto: DR)
Liv vandt i 2015. (Foto: DR)

Vinder i 2015: Liv Martine Hansen

For sidste års vinder, Liv Martine Hansen fra Nordjylland, har tilværelsen ændret sig markant. Og det kunne hun ikke være gladere for.

- Jeg har sagt mit arbejde som pædagog op, så nu lever jeg simpelthen af det her bage-sjov. Det er mega fedt, for det er simpelthen så varieret, og der sker noget nyt hver dag. Jeg elsker at åbne min mail hver morgen, for det tikker hele tiden ind med nye opgaver og muligheder, fortæller Liv.

Den 25-årige bage-vinder rejser land og rige rundt og deltager ved events og workshops, hun laver opskrifter til forskellige magasiner, samarbejder med Dr. Oetker, har sin egen blog og er netop blevet tilknyttet Youtube-kanalen 'Mig og min mad'.

Afsløring: Det sker der med kagerne fra ‘Den store bagedyst’

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.