ROYALT HOROSKOP 2023

Hvad kan stjerner fortælle om den kongelige families 2023? Få svaret her i de kongelige årshoroskoper.

Pandemien slap i 2022 endelig sit tag i Danmark, men det blev ikke det store jubelår for den kongelige familie, som der var håbet på.

Mange af festlighederne i anledning af dronningens regeringsjubilæum måtte aflyses på grund af stigende smittetal, og da de fester og arrangementer, der var udsat, skulle afholdes, måtte mange ændres på grund af dronning Elizabeths død.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen i Frankrig uden at tale med prins Joachim

Skandalerne på Herlufsholm kastede en skygge over sommeren, og kronprinsparret nåede at få en del ridser i lakken, inden de måtte se sig tvunget til at tage prins Christian ud af skolen og finde en ny til prinsesse Isabella.

Samtidig udspillede der sig i kulisserne på Amalienborg et gigantisk drama om prins Joachims børns titler, og i september brød familiestriden ud i lys lue.

Ifølge HER&NUs astrolog, Louise Bunnage, kan man se, at balladen også strækker sig ind i 2023, og at der kan være flere ændringer på vej.

Louise Bunnage er uddannet cand.scient.soc inden for antropologi og socialvidenskab og leder I.C. Instituttet i København, Danmarks største og ældste astrologiskole.

LÆS OGSÅ: Prins er blevet single

Dronning Margrethe

(Foto: Niels Henrik Dam)
(Foto: Niels Henrik Dam)

Født: 16. april 1940

Tid: Kl. 10.29

Sted: København

Stjernetegn: Vædder

Familie

Der sker store ændringer på familiefronten i 2023. Det er dog ikke alle ændringerne, der er lige synlige i første omgang. Der er nærmere tale om en proces. Da det er gennemgribende forandringer, der samtidig har indvirkning på dronningens og familiens rolle udadtil, vil offentligheden uden tvivl også få indblik i noget af det, der foregår bag kulisserne. Udadtil kan det for eksempel handle om formelle titler, indflydelse og evnen til at samarbejde og indgå kompromiser. Indadtil handler det også om dronningens værdier og ønsker for fremtiden. Det er temaer, der er aktuelle hele året, med skiftende intensitet. Slutningen af januar kan markere en ny begyndelse i majestætens opfattelse af sin egen rolle i relation til sine nærmeste. Slutningen af marts er dog helt central og markerer et fundamentalt skifte. Det kan være en tid, hvor dronningen slår nye toner an i relation til sin familie og slægt. Mere præcist kan især dagene omkring 21.-25. marts bringe konkrete nyheder omkring familien med sig. Den sidste halvdel af oktober kan være en tid, hvor dronningen udfordres til at indgå kompromiser eller på anden vis at give lidt slip på sit behov for at tage ansvar for enhver situation.

Arbejde

Man kunne være fristet til at kalde 2023 et overgangsår for dronningen. Position og status er et tema i år og har potentiale for at blive styrket. Samtidig er dronningens rolle under forandring, og det kan være et år, hvor hun i stigende grad afgiver væsentlige ansvarsområder til nært betroede. Der er en vis gentagelse af temaer fra 2022, både hvad angår magtposition og relationer. Gentagelserne kan komme i form af nye begivenheder, der har samme karakter eller kan vise sig ved, at hun reviderer eller konsoliderer tidligere beslutninger. Temaer, som var aktuelle i maj og i efteråret 2022 er allerede, når 2023 bliver skudt i gang, på en eller anden måde aktuelle igen. Starten på de helt store ændringer for dronningens rolle vil dog især udspille sig fra februar til juli 2023, hvor takterne bliver slået an til det kommende år, der står i transformationens tegn. Det er et væsentligt år for dronningen, hvor rampelysets skær vil stille skarpt på graden af autenticitet, kærlighed og selvstændighed i hendes handlinger og position.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolais kæreste deler stor nyhed

Helbred

Tiden er inde til at tage helbredet alvorligt. Dronningen ved ganske vist godt, at der er grobund for at skabe nye og bedre vaner i hverdagen. Men dette må siges, at være det oplagte tidspunkt at gøre det. Dronningen er tidligere blevet mindet om, at hun bør passe på sit ve og vel. 2023 kan dog være året, hvor hun rent faktisk gør noget ved det. Særligt i januar og februar og igen fra august og året ud får helbred og sundhed fokus, og dronningen kan føle sig kaldet til at tage ansvar. I foråret 2023 kan medierne dog også meget vel sætte spotlys på dronningens helbred, vaner og forpligtelser. Det er som om, dronningen fra flere kanter bliver bedt om at være kærlig over for sig selv og lytte til kroppens signaler.

Kærlighed

Dronningens nære relationer er i særligt fokus i 2023. Der er på den ene side risiko for magtkampe og udfordringer i de personlige relationer, på den anden side er der potentiale for, at hun kan nå nye højder, eller skulle man sige dybder, i de relationer, der er allervigtigst for hende. Nøglen her er kærlighed, både fra dronningens side og den anden parts. Det kan på den måde være en tid, i særlig grad omkring marts og juni-juli, hvor dronningen kan opleve en form for gennembrud i en bestemt relation eller måske hendes tilgang til andre mennesker mere generelt. Det kan være, at en af parterne har oplevet en vis hårdhed eller rigiditet, som nu kan erstattes af åbenhjertighed og ærlighed. Det kan være en svær proces for dronningen, uanset hvilken side, hun selv måtte befinde sig på. Det er dog en af de muligheder i livet, som ikke opstår hver dag, og som det handler om at gribe. Det handler om overgivelse og kærlig omfavnelse frem for den form for vedholdenhed, der nemt kan forveksles med kynisme.

LÆS OGSÅ: Margrethe og Elizabeths nære forhold: Vi taler om børnene

Kronprins Frederik

(Foto: Peter Hauerbach)
(Foto: Peter Hauerbach)

Født: 26. maj 1968

Tid: Kl. 23.50

Sted: København

Stjernetegn: Tvilling

Familie

Familie, hjem og rødder er væsentlige temaer for kronprins Frederik i 2023. Dels fordi der sker meget for kronprinsen personligt i år, og han har behov for en tryg base, hvor han kan finde støtte og lade energidepoterne op. Dels fordi han selv ønsker at skabe stabilitet i familien, herunder at træffe ansvarlige og modige beslutninger, hvor det er nødvendigt. Og det bliver nødvendigt. Situationer kan opstå, hvor kronprinsen er nødt til at træde ind i en moden og velovervejet rolle og være villig til at vise sit sande ansigt. Det kan være situationer, der vedrører hans familie og slægt. Dog kan det bestemt også være i forhold til hans egen rolle og i officielle sammenhænge. Særligt i marts, slutningen af september og i december kan det være nødvendigt for ham at træffe svære, men nødvendige beslutninger, der påvirker hans familie eller ophav. Det kræver på en eller anden vis, at kronprinsen påtager sig en anderledes rolle end hidtil. Men hvis han er villig til at påtage sig den, vil det netop nu falde ham helt naturligt. Han var alligevel vokset ud af de gamle sko, så at sige.

Arbejde

Det er et væsentligt år for kronprinsens både offentlige og private image. Derudover kan året byde på nye muligheder arbejdsmæssigt, herunder nye samarbejdspartnere. Især første halvdel af januar kan byde på gyldne muligheder. Dog er det en god idé at se tiden lidt an og som minimum vente til slutningen af måneden med at indgå bindende aftaler. Fra midten af februar frem til slutningen af marts kan kronprinsen støde på udfordringer, der kræver ansvar og modenhed, men også en vis fleksibilitet fra hans side. Der kan være en skjult gave gemt i udfordringerne. Generelt set er især første halvår af 2023 en tid, hvor kronprinsen bør sætte sin personlige integritet højt og bekende kulør. Kronprinsen skal vise verden, hvad han står for. Hans image er under forandring og han må først og fremmest være tro mod sig selv. I starten af året er det sandsynligvis primært den bløde side af kronprinsen, man ser. I løbet af

året, udvikler han generelt sin personlige stil, og de beslutninger, han træffer, bærer præg af ansvarlighed, modenhed og autoritet. Det skal dog ikke være kedeligt det hele. Kunsten er at bevare en optimistisk og humoristisk tilgang og krydre det med større autoritet og autonomi.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Isabellas konfirmation: Sikke’n fest

Helbred

Særligt første halvår har kronprinsen generelt et højt energiniveau. Han er desuden optimistisk anlagt og åben over for nye muligheder. Selvom kronprinsen har mange ressourcer, er de dog ikke uendelige. Det er vigtigt at have tid til at lade op i hjemlige omgivelser og at kunne dele sine tanker og følelser med nogen, der er helt tæt på. Kronprinsens følelsesmæssige fundament og familiemæssige bånd er nogle af de centrale temaer for i år. Det er områder, der betyder meget for ham, og samtidig nogen, der står midt i store forandringer. Særligt januar, april og november kan være perioder, hvor hans følelsesmæssige balance må få førsteprioritet. Hvis kronprinsen tillader sig selv at tage en pause og mærke efter, vil hans krop sende de signaler, han

har brug for netop nu. I starten af året kan det eksempelvis handle om omsorg og ernæring, hvor det i slutningen af året måske nærmere handler om motion og fysisk adspredelse.

Kærlighed

Det ser ud til et blive et interessant år, hvad angår kærlighed og relationer. Starten af året kan byde på gode stunder med de nærmeste. Generelt set er det da også et år, hvor kærlighed og ægteskabet betyder meget for kronprinsen. I februar, særligt i midten af måneden, kan kronprinsen opleve det som en udfordring, at det han ønsker sig af sine relationer, lader til at stå i modsætning til det ansvar, der påhviler ham. Med den rette indsats vil det dog være muligt at skabe et kompromis. Selvom han er i en proces, hvor han udvikler sig personligt og træder ind i en mere moden udgave af sig selv, er det vigtigt for ham fortsat at have det sjovt og kunne grine lidt af det hele. Fra marts og resten af året er kærlighed, relationer og nydelse noget, der i tiltagende grad fylder for kronprinsen. Prioriteter ændrer sig, og kronprinsen selv påtager sig en ny rolle i sine relationer. Der kan være overraskende nyt i andet halvår, særligt i juli og oktober, som har indflydelse på tingene.

SE BILLEDERNE: Her frier Sonny til kæresten!

Kronprinsesse Mary

(Foto: Theis Poulsen)
(Foto: Theis Poulsen)

Fødselsdag: 5. februar 1972

Tid: Kl. 22.10

Sted: Hobart, Tasmanien, Australien

Stjernetegn: Vandmand

Familie

2023 er et vigtigt år for kronprinsesse Mary, og det gælder også i familieanliggender. Generelt set er det et år, hvor der, især bag lukkede døre, sker forandringer på hjemmefronten. Nye pligter og ansvarsområder for Mary, eller måske blot en ændret ansvarsfølelse, stiller nye krav til familielivet. Det kan til tider være en udfordring at balancere modstridende interesser. Selvom Marys forpligtelser kan tage opmærksomhed fra familien og Marys egne følelsesmæssige behov, er der dog potentiale for, især i januar, at hun skabe en god balance. Overskuddet er højt, og selvom de daglige forpligtelser fylder meget, formår hun at skabe tid til familien og sig selv og at pleje kærligheden. Det er dog et år, hvor Marys prioriteter vendes lidt på hovedet, og hun er nødt til at finde nye måder at organisere såvel arbejdslivet som familielivet. Hendes egen rolle er under forandring, og det betyder, at familielivet må tilpasses. Der kan være konkrete begivenheder i slutningen af februar og starten af marts samt i løbet af sommeren, som har afgørende betydning for familien.

Arbejde

Det er et betydningsfuldt år for Mary. Der sker ændringer i hendes rolle, hendes ansigt udadtil og ansvarsområder. Hun vil i højere grad end tidligere kunne gøre sin indflydelse gældende, hvis hun vælger det. Indflydelserne giver associationer til Pippi Langstrømpe citatet: ”Den, som er vældig stærk, bør

også være vældig rar”. Året emmer af personlig power, gennemslagskraft og indflydelse. En indflydelse, der er bedst brugt på noget, der er større end én selv. Der er en sejhed og vedholdenhed over Mary i 2023 og der er stor sandsynlighed for, at hun når de mål, hun sætter sig for. Og det, der tidligere har været idealer og visioner, kan i år blive til virkelighed. Midten af januar til midten af marts er en oplagt periode til velgørenhedsarbejde og kreative projekter. Det er særligt vigtigt for Mary i år, at hendes arbejde føles meningsfuldt og at hun gør en forskel. Særligt februar, men også juli og december står i den forbindelse frem. Mary udfordres samtidig til at være 100 procent autentisk i det, hun gør, og den måde, hun fremstår for omverdenen. Alt i alt et år, hvor Mary kan gøre en kæmpe forskel ved at være den bedste version af sig selv og gøre sin indflydelse gældende.

LÆS OGSÅ: Annemette Voss frygter at føde alene

Helbred

Det bliver et år præget af vedholdenhed og hårdt arbejde. Samtidig er det et år, hvor Mary arbejder meget med personlig udvikling. Særligt de første måneder af året kan hun opleve, at hendes frihed er begrænset. Det gælder her om at finde et kompromis mellem ønsket om større frihed og forpligtelserne i det daglige. Den gyldne mellemvej findes der, hvor forpligtelserne er i overensstemmelse med Kronprinsessens værdier og selvfølelse og ikke dræner hende unødigt for energi. Med mindre Mary bevidst har fokus på det, kan især februar og starten af marts være en periode, hvor hun yder, men glemmer også at nyde. Mary bør lytte til sin krops signaler, for det er her visdommen ligger gemt. Sanselige oplevelser i bred forstand, eksempelvis massage, musik, god mad eller et karbad med æteriske olier kan dog især anbefales. Generelt set er det dog et år, hvor Mary er ressourcestærk og kanstå meget imod. Det er dog nok sidst på året, Mary vil føle sig mest tilpas.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager pludselig død

Kærlighed

Oh la la! Der er lagt op til nogle romantiske måneder i starten af året, og der er potentiale for et intenst og passioneret kærlighedsliv store dele af året. Når det så er sagt, er der visse faldgruber – og mange forskellige måder at udtrykke indflydelserne på. Perioden fra midten af januar til midten af marts, herunder særligt dagene omkring 16. februar, kan eksempelvis bringe magiske og romantiske øjeblikke med sig og kan være en tid, hvor Mary virkelig mærker ubetinget og dyb kærlighed. Heldigvis har Mary en veludviklet skelneevne og hendes naturlige objektivitet vil komme hende til gode her. Det er en tid, der trækker tråde tilbage til april og september sidste år, så temaer, der var aktuelle der, kan komme op igen. Det positive er, at Mary kun kan være (endnu) bedre klædt på til at bruge indflydelsen konstruktivt denne gang. Spørgsmålet er selvfølgelig, om passionen og kærligheden kommer kronprinsen til gode – eller om kronprinsesse Mary bruger sin inspiration i sit arbejde.

Du kan læse resten af de royale horoskoper i denne uges HER & NU.