Prinsesse Maries brutale oplevelse: Smertefuldt besøg

Prinsesse Maries oplevelse i 'Killing Fields' har rørt hende dybt.

Som protektor for Folkekirkens Nødhjælp har prinsesse Marie gennem årene fået mange store oplevelser, og sidste uges rejse til Cambodja var ingen undtagelse.

LÆS OGSÅ: Nu griber kronprinsparret ind: Beskytter Isabella

Hun indledte besøget med en tur til Choeung Ek, der ligger lidt udenfor hovedstaden Phnom Penh, og hvor De Røde Khmerer i 1970'erne myrdede mindst 20.000 mænd, kvinder og børn.

I alt blev op imod to millioner ofre for Pol Pots brutale styre fra 1975 til 1979.

LÆS OGSÅ: Frederiks rørende gensyn: Han har passet på mig

– Cambodjas historie er rig og smuk, men også brutal, hvilket forklarer en del af den nutid, som Folkekirkens Nødhjælp opererer i. Derfor begyndte min rejse til Cambodja i dag med et tilbageblik. Jeg besøgte 'Killing Fields' lidt uden for hovedstaden, hvor jeg lagde en krans for at mindes ofrene for De Røde Khmerers folkedrab, og hvor jeg lyttede til de ubærlige historier fra dette smertefulde kapitel i Cambodjas historie, skrev prinsesse Marie i sin dagbog, som blev bragt på kongehuset.dk

Vild med græshopper

Under det fem dage lange besøg, hvor hun kom rundt i store dele af landet, blev hun også velsignet af en buddhistisk munk og oplevede mange af de projekter, som Folkekirkens Nødhjælp har i Cambodja.

Der blev også tid til at prøve nogle af de lokale specialiteter, blandt andet græshopper.

– Der er mange gode grunde til, at græshopperne kaldes for ”fremtidens superfood”. Produktionen af græshopper kræver ikke meget plads, den skaber langt bedre ernæring blandt de fattigste, og efterspørgslen er høj, forklarede Marie, der hjalp til med tilberedningen. Nysgerrig smagte hun også på græshopperne.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary afslører: Sådan opdrager vi børnene

– De smager faktisk utroligt godt. Især hvis de er friterede og krydret med chili og citrongræs, lød det fra prinsesse Marie, der tog opskriften med hjem, så prins Joachim og børnene, prins Henrik og prinsesse Athena, også kan få lov at smage på delikatessen.

LÆS OGSÅ: Nu griber kronprinsparret ind: Beskytter Isabella