Prinsesse Benedikte glæder sig til familiebryllup: Det bliver morsomt

Prinsesse Benediktes søn, Gustav, kan endelig få lov til at gifte sig med sin kæreste efter 19 år.

Prinsesse Benedikte var lørdag i sidste uge på Klampenborg Galopbane for at uddele sin ærespræmie i væddeløbet for amatørryttere.

LÆS OGSÅ: Kongehuset reagerer: Vi er dybt rystede

Det er 51. gang, prinsessen er tilstede i Klampenborg for at uddele netop den pris, og selvom fokus var på ryttere og heste, var der tid til en kort kommentar om det kommende familiebryllup. Hendes ældste søn, prins Gustav, kan efter 19 år endelig få lov til at gifte sig med sin kæreste, svensk-mexicanske Carina Axelsson, lørdag den 4. juni.

– Jeg glæder mig, det bliver da morsomt og spændende, sagde prinsesse Benedikte, 78, inden hun skulle ind og hilse på rytterne i sit eget løb.

Prins Gustav kunne ellers i mange år ikke gifte sig med Carina, fordi hans farfar, fyrst Gustav-Albrecht, skrev et testamente om, at prins Gustav skulle giftes med en adelig, protestantisk kvinde af arisk afstamning, hvis han skulle beholde Berleburg Slot.

LÆS OGSÅ: Er Lasse og Line sammen igen?

De krav levede Carina Axelsson, der er tidligere model og nu børnebogsforfatter og altså halvt mexicansk, ikke op til. Prins Gustav har kæmpet for at kunne gifte sig med sin udkårne, og det er nu endelig lykkedes, så kærligheden sejrede til stor glæde for prinsens mor, der lørdag strålede om kap med solen på Klampenborg Galopbane.

LÆS OGSÅ: René fra ‘Først til verdens ende’: Sclerose ændrede mit liv

Prinsesse Benediktes interesse for heste går helt tilbage til barndommen, og hun er derfor i dag blandt andet protektor for Dansk Ride Forbund, som har særligt fokus på hestevelfærd. Når hun er til væddeløb, er det derfor ikke vigtigt, hvem der vinder.

– Bare de alle klarer den, og der ikke sker uheld, fortalte Benedikte til HER&NU og afslørede, at hun dog har et lykkenummer. – Men det må jeg ikke sige til dem, smilede prinsesse Benedikte.