Prins hjemsendt fra Herlufsholm: Brød reglerne

Prins Nikolai gik på kostskolen fra 2014 til 2018, og i den tid holdt han sig ikke altid indenfor reglerne.

Dokumentaren 'Herlufsholms hemmeligheder' på TV 2 har vakt en del opsigt de seneste dage. I dokumentaren hører man beretninger om vold, seksuelle krænkelser og grov mobning.

LÆS OGSÅ: Kongehuset reagerer: Vi er dybt rystede

Nu fortæller tidligere rektor på Herlufsholm gennem 23 år Klaus Eusebius i et interview til TV 2 Øst, at prins Nikolai fik en advarsel af kostskolen for brud på skolens alkoholregler.

I interviewet bliver Klaus Eusebius spurgt, om ledelsen på skolen holder hånden over de priviligeret og indflydesesrige elever. Men det afviser den tidligere rektor fuldstændig.

LÆS OGSÅ: Er Lasse og Line sammen igen?

- Jeg kan love dig for, at myten om, at vi har set med særligt positive øjne på folk, der kommer fra samfundets top, overhovedet ikke har noget på sig, konstaterer han og fortsætter:

- Jeg kan give et eksempel. Vi havde en elev her for nogle år tilbage, som var medlem af den kongelige familie. Folk ved godt, hvem jeg taler om. Han overskred en af skolens alkoholregler, og jeg må sige, at jeg var iskold. Der var overhovedet ingen tvivl om, at den dreng skulle have en advarsel, og det fik han. Så blev hans far i øvrigt orienteret om det, og det mener jeg, er et meget godt eksempel på, at det der med, at vi holder hånden over særlige grupper, det har intet som helst på sig.

LÆS OGSÅ: René fra ‘Først til verdens ende’: Sclerose ændrede mit liv

Journalisten stiller hertil et opfølgende spørgsmål.

- Er det Prins Nikolai, du taler om?

- Ja, det er det, svarer Klaus Eusebius.

LÆS OGSÅ: Mary i Bangladesh: Spreder håb og glæde

Ifølge den tidligere rektor, blev Prins Nikolais advarsel modtaget godt af Prins Joachim.

- Han (prins Joachim, red.) reagerede utroligt positivt og var glad for, at vi havde taget fat på det. Det gør de fleste forældre, når vi kontakter dem og bede om støtte til den fremtidige adfærd, afslutter Klaus Eusebius til TV 2 Øst.

LÆS OGSÅ: Så stolt er dronningen af prins Christian: Den største gave

Grevinde Alexandra bekræfter episoden overfor Ekstra Bladet

- Grevinden kan bekræfte, at prins Nikolai fik en advarsel og blev hjemsendt et par dage, og begge forældre talte med ham om det i den forbindelse, lyder det fra Helle von Wildenrath Løvgreen, som er Grevindens presserådgiver.