Prins Harry viser vejen: Joachim kan tage hævn

Prins Harry ved netop, hvordan Joachim kan få kongehus-glansbilledet til at krakelere.

Siden prins Joachim for to uger siden holdt et hemmeligt møde med dronning Margrethe på Fredensborg Slot, er der faldet ro over sagen om hans børns mistede titler.

LÆS OGSÅ: Trist prinsesse Marie: Athena bliver mobbet

Men det kan være en stakket frist, hvis han vælger at følge samme vej, som prins Harry har taget, da han forlod det engelske kongehus sammen med sin hustru, hertuginde Meghan og deres børn, Archie og Lilibet.

Harry har fået 335 millioner kroner for tre erindringsbøger, der forventes at være aldeles afslørende om forholdet til prins William og kong Charles.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen i Frankrig uden at tale med prins Joachim

At der lige nu er ro, skyldes ene og alene, at Joachim og hans del af familien har fulgt dronningens ønske om, at de sammen skal prøve ”selv at finde vej igennem denne situation”.

Den blev som bekendt skabt ved, at dronningen på brutal vis fratog prins Nikolai, 23, prins Felix, 20, prins Henrik, 13, og prinsesse Athena, 10, deres kongelige titler pr. 1. januar og reducerede dem til grever og komtesse.

LÆS OGSÅ: Frederik i modvind: Kritik af to rejser til Frankrig på en uge

En beslutning, hun ikke personligt meddelte dem, men overlod til hofmarskallen at fortælle deres far med fem dages varsel.

– Vi er alle sammen meget kede af det. Det er aldrig sjovt se sine børn på den måde blive gjort fortræd. De står i en situation, de ikke selv forstår, sagde en dybt fortvivlet prins Joachim til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Prins Christian slog sig løs

På trods af svigtet slog han og prinsesse Marie samtidig fast overfor B.T., at de gerne fortsat vil være en del af kongehuset.

Spørgsmålet er blot, om de får lov til det eller deres funktioner på et tidspunkt forsvinder som en del af dronningens ”tilpasninger”, som hun kaldte det, da de fire børnebørns titler faldt bort.

Tikkende bombe

Ifølge B.T.’s royale korrespondent Jacob Heinel Jensen er hele sagen en tikkende bombe under kongehuset.

– Prins Joachim er ikke længere bange for at sige, hvad han mener. Han har trukket en streg i sandet, fordi det ramte hans børn. Lige nu har både han og kongehuset købt sig noget tid, men hvis ikke de bliver enige om fremtiden, så er det ikke utænkeligt, at han igen åbner for posen. Det kunne være fordi, han og Marie bliver presset til noget, de ikke har lyst til. For eksempel at droppe årpengene eller ikke længere repræsentere kongehuset, siger Jacob Heinel Jensen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Mens både dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har medvirket til biografier, så er der ingen erindringer på boghandlernes hylder fra prins Joachim.

Som en slags hævn kan det blive et våben i den interne krig i kongefamilien.

LÆS OGSÅ: Trist prinsesse Marie: Nu bliver prinsesse Athena bliver mobbet

– Med en bog kan han få glansbilledet til at krakelere. Det kommer selvfølgelig an på, hvor saftig sådan en bog bliver, men det er da klart, at hvis han føler sig presset ud, så er det en bog, kongehuset skal frygte. Prins Joachim har allerede fortalt nogle meget afslørende ting om familierelationerne, og jo mere der kommer ud om det, jo giftigere er det for kongehuset.